Portugese Alentejo; traditioneel en trendy tegelijk

Wie de Alentejo kent, denkt aan rust en ruimte; oude dorpjes, uitgestrekte olijfgaarden, kurkbomen, rotsachtige kustlijnen en traditionele kleinschalige bedrijvigheid. De regio die twee derde van Portugal beslaat bezit heel wat UNESCO werelderfgoed, waaronder de stad Évora en het Dark Sky Reserve.

Hoewel de Alentejanen zich vasthouden aan oude tradities omarmen ze ook moderne trendy invloeden. Van luxe herdades met prachtige zwembaden, tot restaurants met moderne gerechten. Een grandioos dancefestival (MEO Sudoeste) dat eind september plaatsvindt en wijnproeverijen voor foodies. De Alentejo is traditioneel, maar met een vleugje trend.

alentejo

Een schitterend herenhuis met kleurrijke tuin en zwembad © Herdade dos Grous

Alsof de tijd heeft stilgestaan

Alentejo’s erfgoed prijkt op de lijst van UNESCO, zoals de museumstad Évora, met zijn Romeinse aquaduct en bijzondere Romeinse tempel met Korinthische zuilen; de Garnizoengrensstad en vestingwerken van Elvas, vanuit de lucht een spectaculair zicht; en de bijzonder goed zichtbare sterrenhemel die onder het Dark Sky Reserve, ondersteund door UNESCO en UNWTO, wordt veilig gesteld. Erfgoed dat de geschiedenis laat leven.

 

 

Trendy hotspots in traditioneel Portugal

Maar niet alleen erfgoed en traditie hebben een belangrijke rol in de Alentejo. Er is ook ruimte voor trendy hotspots en hippe activiteiten. Zo kunnen de voetjes van de vloer tijdens het MEO Sudoeste dancefestival waar ook nummer één dj Martin Garrix zal optreden. Verder beschikt de regio over de nieuwste golfbanen, kun je paardrijden door de velden of nachten spenderen in een traditionele, maar trendy herdade op steenworp afstand van de indrukwekkende kustlijn.

 

 

De regio is stiekem heel wat trendy hotspots rijk. In Évora prijkt het restaurant Degust’Ar van de hotelketen Mardear, met moderne gerechten afgeleid van de Alentejaanse keuken. Restaurant Esporão middenin het natuurlijke landschap van de Alentejo kookt moderne gerechten met respect voor de tradities uit de regio en organiseert wijnproeverijen. Kortom, in de Alentejo kun je modern genieten, maar zonder het haastige leven van thuis.

alentejo-wijn

Wijnproeven © Gonçalo Villaverde

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.