Het is warm weer in Nederland! Bekijk hier de top-10 Nederlandse stranden!

De temperaturen stijgen dit weekend naar recordhoogte, dit betekent dat Nederland weer massaal richting kust vertrekt voor verkoeling. Maar wat zijn de mooiste, schoonste en gezelligste stranden?

Zoover zocht het uit en komt net als vorig jaar met de top-10 best gewaardeerde stranden van Nederland. Uit een analyse van meer dan 50.000 reviews blijkt dat het Zeeuwse strand van Zoutelande met een gemiddeld waarderingscijfer van 9,3 net als vorig jaar weer favoriet is onder Nederlanders. St. Maartenszee is dé verrassende nieuwkomer in deze lijst. Vorig jaar kwam dit Noord-Hollandse dorpje nog niet in de top-10 voor, maar staat nu met een waarderingscijfer van 9,2 op nummer twee.

 

 

Naar Zeeland

Het strand van Zoutelande in Zeeland krijgt een 9,3 van Zoover beoordelaars. Vorig jaar kreeg Zoutelande een 9,2 en eindigde het ook als eerste in de top-10. Die waardering lezen we terug in reviews. ‘Heerlijke wandelroutes door de duinen en schone stranden’, schreef Myra in haar review. Jan is ook fan van Zoutelande: ‘Er zijn veel gezellige strandtenten te vinden.’

Dat Nederlanders graag naar stranden in Zeeland gaan is ook niet zo gek, want uit onderzoek van Weeronline blijkt dat deze regio de meeste zonuren van Nederland heeft.

 

 

Nieuwe favoriete stranden

Het strand van St. Maartenszee viel vorig jaar net buiten de top-10, maar blijkt dit jaar het op één na beste van Nederland te zijn. Het Noord-Hollandse dorpje ligt in de buurt van Schagen. In de reviews is vooral te lezen dat het strand lekker rustig en enorm ruim is. Ook nieuw in de top-10 dit jaar zijn Egmond aan Zee, Katwijk, Oostkapelle en Ameland. De Waddeneilanden zijn sowieso weer erg populair met vier posities in de lijst. Wat dit jaar opvalt is dat de bekende stranden van Scheveningen en Zandvoort niet terugkomen in de top-10.

Lijst met de 10 best gewaardeerde stranden

Hieronder de hele lijst met favoriete stranden in Nederland.Zoover-tabel

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.