Opening tentoonstelling ‘Beelden 2017’ bij vernieuwde Landgoed Anningahof Zwolle

Op 20 mei aanstaande opent mevrouw drs. A.Th.B. Bijleveld-Schouten, Commissaris van de Koning in de Provincie Overijssel, het seizoen 2017 van beeldenpark Landgoed Anningahof te Zwolle. Het oorspronkelijke park heeft in ruim anderhalf jaar een spectaculaire metamorfose ondergaan.

tentoonstelling-beeld

Het vrijwel geheel vernieuwde park biedt een fraai decor voor de tentoonstelling “Beelden 2017”. Tal van monumentale en museale werken zijn in de tentoonstelling opgenomen waardoor het park het karakter heeft gekregen van een groot buitenmuseum. Dit jaar tonen 70 kunstenaars ongeveer 80 buitenbeelden en 60 beelden in de binnenruimten. Tegelijkertijd wordt de speciale Kunstwegententoonstelling ‘Dimensies van de bol’ van Dominik Halmer geopend in het Kunstwegenpaviljoen.

Hoewel het accent ligt op de hedendaagse beeldhouwkunst toont Landgoed Anningahof dit seizoen, als enig park in Nederland, tegelijkertijd werken van een selecte groep oude meesters, van een grote groep hedendaags bekende kunstenaars en van jong talent. Daarmee wordt inzicht gegeven in hoe de Nederlandse beeldhouwkunst zich ontwikkelt. En dat is vooral ook te danken aan de grote inspanningen in brede zin van de kunstenaars.

 

 

Deelnemende kunstenaars:

Armando, David Bade & Erik Habets, Hans van den Ban, Hans van Bentem, Kees Bierman, Marius Boender, Maze de Boer, Marinus Boezem, Maurice Bogaert, Tom van den Boomen, Kevin van Braak, Tim Breukers, Erik Buijs, Sjoerd Buisman, Tom Claassen, Wia van Dijk & Frank Straatman, Nicolas Dings, Bonno van Doorn, Jonathan van Doornum, Irene Fortuyn, Esther de Graaf, Gerard Groenewoud & Tilly Buij, Stefan Gross, Klaas Gubbels, Kim Habers, Dominik Halmer, Jeroen Henneman, Heringa/Van Kalsbeek, Menno Hiele, Ewerdt Hilgemann, Marieke de Jong, Jaap Kater, Wouter Klein Velderman, Maartje Korstanje, Jens Kloppmann, Bastienne Kramer, Ruud Kuijer, Herman Lamers, Herman Makkink, Marjolijn Mandersloot, Sachi Miyachi, Leonard van Munster, Herbert Nouwens, Nikolaas van Os, Michel van Overbeeke, Pim Palsgraaf, Nico Parlevliet, Chris Peterson, Jens Pfeifer, André Pielage, Lorenzo Quintanilla, Adriaan Rees, Paul de Reus, Cornelius Rogge, Simcha Roodenburg, Marc de Roover, Ian de Ruiter & Sjoerd Tim, Bianca Runge, Paul Segers, Tanja Smeets, Luk van Soom, Elisabeth Stienstra, Rob Sweere, Shinkichi Tajiri, Maurice van Tellingen, Pim Trooster, Levi van Veluw, Dieke Venema, Henk Visch, Jan Eric Visser, Rob Voerman, André Volten, Auke de Vries, Famke van Wijk, R.W. van de Wint, Zeinstra & Van Gelderen Architecten. www.anningahof.nl

 

 

Kunstwegenpaviljoen – Tentoonstelling ‘Dimensies van de bol’ van Dominik Halmer

Dominik Halmer legt met zijn werk onverwachte verbanden tussen schilderkunst en beeldhouwerij. Het spectrum van Halmers expositie in het “Kunstwegen Paviljoen” omvat zowel schilderkunst als fotografie en beeldhouwkunst, waarbij deze vormen evenwel niet op zichzelf staan, maar op verschillende manieren met elkaar verbonden en op elkaar betrokken zijn. Het duidelijkst komen deze relaties naar voren in het werk “Gagarin”. De titel heeft betrekking op Juri Gagarin, de eerste mens in de ruimte. Door het ruimteonderzoek, waarop “Gagarin” zich baseert, is de aardbol destijds als besloten levensruimte op revolutionaire wijze in het bewustzijn van de samenleving binnengedrongen. De beide werken “Wort von Gott” en “Skizze von Gott” staan daarentegen met hun hele traditionele gewicht in bewust contrast met de opvallende beeldcomposities die in de verte doen denken aan cartoonachtige silhouetten van gezichten. Zo geeft Dominik Halmer met zijn kunst op een al even intelligente als virtuose wijze uitdrukking aan onze hedendaagse tijd – een tijd waarin de kunst ongerijmdheden en tegenstellingen in deze wereld niet angstig uit de weg wil gaan, maar deze juist ten volle uitleeft en daarmee weer een geheel eigen orde schept.

Meer over Kunstwegen

Tegen het prachtige decor van het Vechtdal onderhoudt en ontwikkelt de Stichting Kunstwegen een ruim 160 km lange kunstroute. In het prachtige decor van Vechtdal Overijssel verrijkt de grensoverschrijdende kunstroute van Ohne (Bentheim) tot Zwolle het cultuurlandschap en de natuur langs de Vecht met ruim 75 beelden, objecten en installaties van hedendaagse kunstenaars van nationale & internationale allure. Kunstwegen maakt hoogwaardige kunst in de openbare ruimte toegankelijk voor een breed publiek, mede door de goede koppeling met de fietsroute LF16 en het toeristisch-recreatieve aanbod van het Vechtdal. Voor meer info: www.kunstwegen.nl en www.vechtdaloverijssel.nl

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.