Kea, het duikeiland van Griekenland!

Kea is een Grieks eiland dat in de Egeïsche zee ligt en tot de Cycladen eilandengroep behoort. Het is een bergachtig eiland met prachtige stranden, diepe ravijnen, bergplateaus, groene valleien en schitterende baaien. Het eiland ligt dichtbij Athene en door deze gunstige ligging was het eiland in de oudheid een belangrijk eiland.

kea-vourkari

Doordat het eiland in de oudheid zo belangrijk was, woonden er veel mensen en als gevolg daarvan zijn er veel wegen en paden die over het eiland lopen. Deze wegen en paden zijn nog steeds zichtbaar en daarom is het eiland niet alleen geschikt voor duikers maar ook voor wandelaars!

Kea is bereikbaar per veerboot en deze gaan dagelijks vanaf Piraeus en Lavrio. Ook de andere Cycladen eilanden zijn vanaf Kea goed bereikbaar per boot.

 

 

Als je aan de perfecte duikbestemming denkt, denk je niet meteen aan Griekenland, maar daar komt de laatste jaren wel steeds meer verandering in. Vooral door het rijke historische verleden van Griekenland, wordt het voor ervaren duikers een steeds populairdere bestemming, aangezien er vele wrakstukken op de bodem van de zee liggen.

kea-panagia-kastriani

In de zee van Kea liggen vele schatten verborgen dichtbij de kust, waardoor het eiland geschikt is voor snorkelaars en gevorderde duikers. Zo ligt er dichtbij de kust een wrak van een zusterschip van de Titanic, de Vretanikós. Het wrak is gezonken in 1916 en het ligt op ongeveer 120 meter diepte, waardoor het alleen geschikt is voor ervaren duikers. Voor de iets minder ervaren duikers is het mogelijk om naar de Patrida te duiken, een ander groot schip dat op ongeveer 68 meter diepte ligt. Daar in de buurt moet ook een Duits oorlogsvliegtuig liggen. Er is op Kea een duikschool die zeer aan te raden is en dat is Keadivers. Hier kunt u al het materiaal huren dat u nodig heeft voor uw duik of u kunt hier uw eerste duik les volgen!

 

 

Buiten deze wrakken, is er nog meer op de zeebodem van Kea te ontdekken. Zo zijn er talloze zeedieren die in de Egeïsche zee leven die te bewonderen zijn tijdens een duik. Denk hierbij aan zeenaaktslakken, krabben, garnalen en zeepaardjes. Ook liggen er nog genoeg onontdekte wrakken op de bodem. Denk eraan… alleen kijken en niets aanraken of meenemen!

Voor meer informatie kijk naar:

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.