Eindhoven als kruispunt van design en technologie

“Er is iets speciaals aan Eindhoven”, aldus Ton Mikkers, zelfstandig motion designer en art director. Ton vertrok na een opleiding aan het SintLucas voor vervolgstudies naar Leicester en Utrecht, om vervolgens doelbewust terug te keren: hij wil deel uitmaken van de vibe van de stad. Zijn nieuwe werkomgeving heeft Ton geïnspireerd een hommage aan Eindhoven te creëren, waarin de werelden van design en technologie samenkomen. Vandaag wordt zijn Share the Vibe gelanceerd.

eindhoven

Linker- en rechterkant van het brein

Sinds de bekende Britse wetenschapper en romanschrijver C.P. Snow ‘The Two Cultures’ (1959) schreef, is er veel discussie geweest over het gat tussen de exacte wetenschappen en de geesteswetenschappen. Sommigen spreken over alfa en bèta, anderen over de linker- en rechterkant van het brein. Precies dit is volgens Ton het speciale aan Eindhoven: op de een of andere manier zijn de werelden van design en technologie erin geslaagd dit gat te overbruggen. “Het is op de kruising van disciplines waar nieuwe en spannende dingen gebeuren. Dit zorgt voor een dynamische omgeving: je kan voelen dat er iets gaande is. Nieuwe dingen duiken continu op en blijven je triggeren, blijven je uit je comfort zone duwen. Dit heeft een positief effect op creativiteit.”

 

 

“Omgeving die barst van de energie”

Design en technologie komen samen in Eindhoven. Beide disciplines zijn hier sterk geworteld, en ontwikkelingen van de laatste decennia – zoals interactiviteit – hebben hen dichter bij elkaar gebracht. Slimme, jonge, creatieve talenten werken steeds vaker samen met high-tech startups. “Het resultaat is een omgeving die barst van de energie.”

 

 

Share the Vibe

Eindhoven staat in de top 10 beste steden voor talent wereldwijd. En dat mag gezien worden. De afgelopen Share the Vibe video’s stonden in het teken van STORM Eindhoven en What If Collective. Verspreid over 2017 volgen meer Eindhovense talenten. Bekijk de gehele campagne op www.eindhoven.video.

De enige sturing die de makers ontvangen, is het begin- en eindshot, waarin het merk Eindhoven centraal staat. Het merk Eindhoven is een dynamisch merk dat toebehoort aan de gemeente, maar ook aan de stad en haar inwoners. De ‘vibes’ uit het beeldmerk zijn vrij voor iedere Eindhovenaar om zijn of haar eigen energie in te stoppen.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.