Meimaand Fietsmaand in de Krimpenerwaard!

Het is weer Meimaand Fietsmaand! De natuur kleurt fris lentegroen en de koeien lopen weer in de wei. Geen betere plek om van de lente te genieten dan trappend door de groene oase van de Krimpenerwaard, centraal gelegen midden in de Randstad.

fietsen-k'waard

Of u nou geniet van de rust en ruimte in het oer-Hollandse veenweidelandschap of liever door levendige dorpjes en stadjes zoals Stolwijk en Schoonhoven fietst: u vindt het in de Krimpenerwaard. Ontdek in mei zelf een van de vele verrassende fietsroutes zoals de KoeKaasRoute, de Vakmanschapsroute of de Gouden Eeuw Route. Kunt u niet kiezen? Blijf dan lekker slapen zodat u morgen weer fris op de fiets kunt stappen. Van gastvrije B&B tot luxe hotel; de Krimpenerwaard hééft het!

 

 

Trappen en proeven op de KoeKaasRoute

Goudse boerenkazen, wie kent ze niet? Maar weet u ook dat een groot deel van deze lekkere kazen gemaakt wordt op een van de vele kaasboerderijen in de Krimpenerwaard? Volg fietsend de KoeKaasRoute langs weilanden met grazende koeien, gezellige dorpjes en natuurlijk (kaas)boerderijen. Onderweg proeft u letterlijk de gastvrijheid. “We komen net van een kaasboerderij, waar de boer ons liet zien hoe ze kaas maken”, vertelt Lenie de Vries enthousiast. “En daarna zijn we naar een geitenboerderij geweest, met wel zeshonderd geiten. Wat een gemekker! Ze maken daar geitenkaas en geitenyoghurt. Natuurlijk mochten we overal van proeven. We hebben heerlijke kaas gekocht zodat we straks thuis nog kunnen nagenieten.”

 

 

Watertrappen

Bent u een echte waterrat? Dan is de ‘Waotterrotroute’ iets voor u. In de Krimpenerwaard speelt water een speciale rol. Het ‘eiland’ is omgeven door drie rivieren en talloze sloten en weteringen doorkruisen het gebied. Op de Waotterrotroute fietst u langs fietsknooppunten die iets met water te maken hebben. “Dit is nou typisch zo’n gebied waar de strijd van Hollanders tegen het water zeer zichtbaar is. De kinderen leren hierover op school maar hier komt die lesstof echt tot leven. We zijn net bij de Stolwijkersluis geweest en gaan zo door naar de Haastrechtse molen die zorgde dat de mensen in de polder droge voeten hielden” vertelt Maarten de Rooij. ‘En de Eendenkooi Nooitgedacht is erg leuk voor de jongste.”

uw-favoriete-uitzicht-s-morgens

Wat is uw favoriete uitzicht ’s ochtends?

Kunt u niet kiezen uit de vele fietsroutes en wilt u op uw gemak de Krimpenerwaard ontdekken? Blijf dan een hapje eten en overnachten op het platteland of in een gezellig dorp of stad. Keus genoeg: van sfeervolle hotels en gastvrije B&B’s tot eenvoudige boerencampings waar u ook met uw camper terecht kunt. Wat is uw favoriete uitzicht bij het wakker worden? Een wei met koeien? Een rivier met boten? Of een rustig straatje in zilverstad Schoonhoven? Aan u de keus.

Handig om te weten

Op www.uitindewaard.nl/fietsen staan nog veel meer fietsroutes, ingedeeld naar fietsknooppuntroutes, gewone fietsroutes en GPS-routes. Alle routebeschrijvingen zijn te printen als praktische folders boordevol interessante informatie voor onderweg. Op de site vindt u nog veel meer tips voor overnachtingsmogelijkheden, eetgelegenheden en toeristische activiteiten. Ook op route.nl/krimpenerwaard vindt u routes. Kom langs en ontdek zelf de Krimpenerwaard in Meimaand Fietsmaand!

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.