Elbphilharmonie Hamburg presenteert programma voor het seizoen 2017/18

De Elbphilharmonie presenteert vandaag het programma voor het seizoen 2017/18. Na de openingsconcerten op 11 en 12 januari 2017 – die wereldwijd aandacht trokken – en het daaropvolgende programma van concerten en festivals, gaat nu het eerste reguliere concertseizoen van start.

elbphilharmonie-foto-thies-raetzke

Naast uitvoeringen van 20 toporkesten, waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest, het Cleveland Orchestra en het London Symphony Orchestra, staat een aantal thematische festivals en muzikale portretten van bekende dirigenten en musici op het programma. In het nieuwe muzikale seizoen staan ruim 600 concerten geprogrammeerd waarbij de Elbphilharmonie klassieke muziek, jazz en elektronische muziek ook wereldmuziek, avant-garde en pop aanbiedt. De kaartverkoop start op 12 juni 2017.

SUBTITEL

2eALINEA

 

 

De Elbphilharmonie biedt bezoekers van over de hele wereld het komende seizoen een caleidoscoop aan muzikale ervaringen met enkele opvallende namen. Zo zullen 20 toporkesten uit de hele wereld te gast zijn, waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest (Peter Eötvös, 10 oktober), het Philharmonia Orchestra London (Esa-Pekka Salonen, 25 september), het Cleveland Orchestra (Franz Welser-Möst, 24/25 oktober), het London Symphony Orchestra (Sir Simon Rattle, 15/16 januari) en het Mariinsky Orchestra (Valery Gergiev, 10 februari). Naast thematische festivals – onder meer met muziek uit de Kaukasus, rond Schuberts ‘Winterreise’ en Boheemse en Tsjechische kamermuziek – voorziet de Elbphilharmonie in verschillende muzikale portretten. In deze portretten staan beroemde dirigenten, componisten en musici centraal, zoals de componist en dirigent Peter Eötvös, de pianisten Daniil Trifonov en Murray Perahia, de bariton Matthias Goerne of de musici Bryce Dessner en Yaron Herman. Het seizoen wordt bekroond door het 3e Internationale Muziekfeest Hamburg (27 april t/m 29 mei), met deze keer als motto ‘Utopie’.

 

 

Informatie over kaarten

In de afgelopen maanden is er een ware run ontstaan op kaarten voor de Elbphilharmonie in Hamburg. In totaal gaan er in het nieuwe seizoen rond de 850.000 kaarten in de verkoop. In de loop van het seizoen zullen daar nog meer concerten bij komen, waardoor het aantal beschikbare kaarten verder zal oplopen. De online verkoop van concertkaarten voor het seizoen 2017/18 begint op 12 juni om 18 uur via de webshop van de Elbphilharmonie. Om zoveel mogelijk mensen de kans te geven aan kaarten te komen, kunnen per concert maximaal vier kaarten worden gekocht en per kooptransactie niet meer dan tien. Bovendien gelden voor ten minste vijf geselecteerde speciale concerten bijzondere voorverkoopregels: bestelwensen voor deze concerten kunnen tot 1 juli 2017 op www.elbphilharmonie.de, evenals persoonlijk of per post, bij de voorverkoopbalies van de Elbphilharmonie worden opgegeven. Als de vraag groter is dan het aanbod, zullen de kaarten onder alle binnengekomen bestellingen volgens het toevalsprincipe worden toegekend. Het tijdstip van ingang van de bestelling is voor de toekenning van kaarten niet van invloed. De in aanmerking komende kopers worden vervolgens geïnformeerd en kunnen dan binnen 10 dagen de aankoop van de kaarten afronden.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.