Nieuwe bezoekersregeling Inca-stad Machu Picchu

De Inca-stad Machu Picchu is voor velen een belangrijke reden om een bezoek aan Peru te brengen. Inmiddels is de ‘Unesco World Heritage Site’ zo populair geworden, dat bezoekers met ingang van 1 juli 2017 de verborgen stad alleen in shifts mogen bezoeken. Doel is de huidige staat van het historisch heiligdom te stabiliseren en te beschermen. Dit maakte het Directoraat van Cultuur van Cusco onlangs bekend.

machu-picchu

 

 

De archeologische betekenis van Machu Picchu is enorm en het is van belang dat de schat beschermd wordt. Daarom kunnen bezoekers met ingang van 1 juli de historische Inca-citadel in twee shifts bezoeken: ‘s ochtends en ‘s middags. De eerste groep kan van 06:00 uur tot 12:00 uur een bezoek brengen aan de Inca-stad, de tweede groep van 12:00 uur tot 17:30 uur. Reserveringen en verkoop van tickets voor deze nieuwe shifts kunnen vanaf 1 juni worden gemaakt. Reeds gekochte tickets voor de maanden juli-december blijven geldig.

 

 

De implementatie is goedgekeurd door het Ministerie van Cultuur en beantwoordt de naleving van de verordening inzake duurzaam gebruik en toeristisch bezoek voor het behoud van de Llaqta (‘Inca-stad’) Machu Picchu.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.