Ga lekker fietsen in Mecklenburg-Vorpommern: van Velo Classico en fietsconcert tot IRONMAN

Voor een fietsvakantie in Duitsland, moet je deze zomer in Mecklenburg-Vorpommern zijn. Naast 9 langeafstandsfietsroutes, 21 relaxte toertochten zijn er top fietsevenementen. Van de natuurrijke Mecklenburger Seen Runde tot de intensieve IRONMAN op krijtrotseiland Rügen.

sportograf-com

Met 9 langeafstandsfietsroutes en 21 kortere dagtochten door bijzondere natuur en langs de fraaie Oostzeekust is Mecklenburg-Vorpommern een populaire fietsbestemming in Duitsland. De Ostseeküsten-Radweg (670 km), Radweg Hamburg-Rügen (520 km) en Radweg Berlijn-Kopenhagen (630 km) zijn klassiekers en geschikt voor geoefende fietsers en een langere vakantie. De zomerse fietsevenementen in 2017 zijn de kers op de taart:

 

 

bengstiller-com

Mecklenburger Seen Runde, 26 en 27 mei 2017

Een stevige 300 kilometer doortrappen in het 1000-merengebied vanuit Neubrandenburg naar de Mecklenburger Seenplatte in maximaal 28 uur. Dat is op 26 en 27 mei de uitdaging voor wielrenners, mountainbikers en singlespeeders tijdens de Mecklenburger Seen Runde. Starten kan vanaf 20.00 uur op 26 mei of als je een snelle racer én vroege vogel bent om 04.30 uur de dag erna. Tip: voor vrouwen is er de uitdagende MSR-90-Runde, Duitslands grootste vrouwenfietstocht, op 27 mei. Combineer het met het 2-daagse SattelIFEST in het nabijgelegen Neubrandenburg met muziekoptredens en alles waar een fietshart sneller van gaat kloppen.
Meer info en aanmelden: www.mecklenburger-seen-runde.de

Met de muziek mee – Fietsconcert Festspiele, 9 juli 2017

Met de muziek mee fietsen kan tijdens een heus fietsconcert rond de hoofdstad Schwerin als onderdeel van de beroemde Duitse Festspiele. Op de pedalen langs onder meer de NDR Bigband, aanstormend pianist Omer Klein en de Estlandse violiste Maarja Nuut. Van klassiek tot jazz, wereldmuziek tot pop, al fietsend word je getrakteerd op alle muziekstijlen. Inclusief familieprogramma voor gezinnen met kinderen.
Meer info: www.festspiele-mv.de

 

 

IRONMAN 70.3 Rügen, 10 september 2017

Met 600 km kustlijn, veel zonuren, zilte zeelucht en z‘n krijtrotsen is Rügen de uitgelezen plek voor de intensieve triathlon van IRONMAN. Maak je op voor 1,9 km zwemmen in de Oostzee, 90 kilometer fietsen over de eilandpaden en het lopen van een halve marathon (21,1 km) door de mondaine badplaats Binz. Een echte uitdaging met als beloning bij de finish de woorden ‚You are an Ironman‘.
Meer info: www.eu.ironman.com/triathlon/events/emea/ironman-70.3/ruegen/

velo-classico-bengt-stiller-com

Vintage fietsglorie met Velo Classico Germany, 16 en 17 september 2017

Een ode aan het stalen ros, retro-fietsmode en wielerhelden. De ingrediënten van de Velo Classico Germany, dit jaar op 16 en 17 september. Klassieke racefietsen, livemuziek en culinaire streeklekkernijen zetten de toon, het Ludwigslust Schloss vormt het decor. Maar er moet ook gefietst worden. Kies uit drie ritten: de Genießer-Runde van 45 km , de 90 km lange Liebhaber-Runde en de Helden-Runde van 150 km voor bijzonder ambitieuze. Leuk feitje: de laatste mag alleen gereden worden op fietsen met een bouwjaar tot 1987 en delen van de routes gaan, net zoals toen, over grindpaden en geplaveide straten.
Info en aanmelden: www.veloclassico.de

Fietsen Mecklenburg-Vorpommern praktisch

Mecklenburg-Vorpommern ligt op zo’n 700 km afstand vanaf Nederland en is uitstekend te bereiken per auto. Een andere goede optie is de trein, deze brengt je er in ruim 8 uur naartoe. Wie wil vliegen, boekt een vliegticket Hamburg, vanaf daar is het nog 100 km rijden met een eigen (huur)auto of 1,40 minuten met onder meer de Flixbus en 1,20 minuten per trein. In Mecklenburg-Vorpommern zijn overal fietsverhuurders en fietswinkels te vinden. Hotels, pensions, campings en restaurants zijn helemaal ingesteld op fietsers.
www.off-to-mv.com/nl/fietsen
www.auf-nach-mv.de/rad-veranstaltungen

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.