Holland America Line schepen kleurden oranje voor Koningsdag!

Holland America Line vierde op 27 april Koningsdag aan boord van de gehele vloot. De schepen stonden volledig in het teken van Koningsdag.

koningsdag-hollandamericaline

De schepen waren versierd met oranje accenten en speciale menu’s werden aangeboden met het thema Koningsdag in gedachten. Alle festiviteiten aan boord waren gericht op de feestdag.

 

 

“Holland America Line is trots op ons Nederlandse erfgoed dat meer dan 144 jaar terug gaat. Koningsdag laat onze gasten en medewerkers deelnemen aan de viering ter ere van Koning Willem-Alexander en de rijke geschiedenis van ons bedrijf”, aldus Orlando Ashford, President Holland America Line. “Het bij elkaar brengen van verschillende culturen en tradities van over de hele wereld op onze schepen is een belangrijk onderdeel van de gastervaring. Koningsdag is voor ons weer een gelegenheid om een levendige Nederlandse traditie te delen.”

 

 

Koningsdagmarkt

Gasten ontvingen vooraf een e-mail waarin werd verzocht om oranje kleding mee te nemen voor de Koningsdagfestiviteiten, waaronder een ‘King’s Day Orange Deck Party’. Personeel aan boord was ook oranje gekleed. Aan dek werd een Koningsdagmarkt gecreëerd die de gasten het gevoel gaf alsof zij door Nederlandse straten liepen. De markt bestond uit items van de winkels aan boord en er werden drankjes geserveerd.

Holland America Line’s cocktailmeester Dale DeGroff had twee speciale cocktails gecreëerd ter ere van Koningsdag. Deze drankjes konden genuttigd worden in de bars en lounges. De ‘Dutch Heritage’ was gemaakt van Aperol, vodka en triple sec en de non-alcoholische ‘Orange Light’ bestond uit citroensap, honingsiroop en San Pellegrino Blood Orange.

Nederlandse lekkernijen

Culinaire tradities zijn een belangrijk onderdeel van Koningsdag en Holland America Line bood op Koningsdag verschillende Nederlandse lekkernijen aan. Zo werd in de middag een ‘King’s Day Afternoon Tea’ geserveerd met oranje tompouces, Koningsbollen en andere Nederlandse traktaties. In het Lido buffetrestaurant stond een kleine pannenkoekenkraam waar poffertjes voor bij het ontbijt werden bereid. Een Nederlands geïnspireerd menu werd tijdens de lunch en het diner aangeboden in de Dining Room en het Lido restaurant.

Koningsdag werd over de hele wereld op alle veertien schepen van Holland America Line gevierd – van Canada, Japan en Italië tot aan de Atlantische en Stille Oceaan.

Het meest recente schip van Holland America Line werd het ms Koningsdam genoemd ter ere van Koning Willem-Alexander. Koningin Máxima doopte het schip op 20 mei 2016 in Rotterdam.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.