Woodcarving demonstraties bij de Beeldentuin in Garderen

Voor een leek is het al een klus om met een handzaag een tak van een boom te zagen. Laat staan met een kettingzaag. Wil je professionele woodcarvers uit de hele wereld aan het werk zien? Kom dan naar de beeldentuin in Garderen, want in de week van 24 tot en met 29 april zijn er iedere dag woodcarving demonstraties, ofwel beeldhouwen met een kettingzaag.

Er liggen én staan verschillende houten stammen, die variëren in lengte en breedte, waarop de kunstenaars helemaal los gaan. Verbaas je over de weergaloze beheersing van de kettingzaag en zie de mooiste houtsculpturen ontstaan.

Prachtig schouwspel voor jong en oud

Vooral in de Verenigde Staten, Engeland en Duitsland is woodcarving een populaire kunstvorm. Maar ook in Nederland wordt het steeds bekender. Maar liefst twaalf woodcarvers komen naar Garderen. Sander Boom, meervoudig Nederlands kampioen woodcarving en icecarving, is dan ook van de partij. De deelnemers hebben een arsenaal aan kettingzagen bij zich met zaagbladen variërend van 20 centimeter tot wel anderhalve meter. Maar in de handen van de kettingzaagartiesten is het een precisie-instrument. Letterlijk alles maken ze! Het is een prachtig schouwspel om de houtsnippers rond te zien vliegen, maar een hoop lawaai maakt het wel. Alle houten sculpturen zijn overigens nog tot en met 28 oktober te bewonderen.

 

 

De Beeldentuin

De Beeldentuin is het gehele jaar geopend. Hier vind je bijzonder mooie (tuin)beelden verdeeld over ruim 3.000 vierkante meter. En onder nostalgische houten overkappingen liggen de leukste tuindecoraties. Binnen wacht je een complete verrassing! Hier vind je een woonwinkeldorp van ruim 1.300 vierkante meter verdeeld over twee verdiepingen met alles voor in huis! Achter oude geveltjes gaan compleet ingerichte kamers in verschillende thema’s schuil. Verwonder je over de enorme hoeveelheid aan woonaccessoires, woondecoraties, meubelen, cadeautjes en nog veel meer. Bij Brasserie-Lunchroom de Rozentuin op de begane grond van het woonwinkeldorp kun je terecht voor lekker belegde broodjes en een kopje koffie. Of reserveer met je vriendinnen een high tea.

’t Veluws Zandsculpturenfestijn

Ieder jaar organiseert de Beeldentuin ook ’t Veluws Zandsculpturenfestijn, dat onlangs is geopend en nog tot en met 28 oktober te bezoeken is. Het thema dit jaar is ‘Erop uit in eigen land’. Al die prachtige gebouwen, streken en bekende attracties die Nederland rijk is, worden dan ook uitgebeeld in zand. Altijd valt er iets te ontdekken of iets om je over te verbazen of te verwonderen. Kortom: test je kennis over Nederland bij ’t Veluws Zandsculpturenfestijn!

 

 

Prijs & openingstijden

De woodcarving demonstraties bij de Beeldentuin zijn gratis toegankelijk en vinden plaats van 24 tot en met 29 april. Het is maandag t/m vrijdag geopend van 10.00 tot 17.30 uur. Zaterdag is het geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie kijk je op www.debeeldentuin.nl of op www.zandsculpturen.nl (auto kun je gratis parkeren en het gehele park is rolstoelvriendelijk).

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.