Bewonder ‘t Veluws Zandsculpturenfestijn in volle glorie

Veel mensen kennen inmiddels ’t Veluws Zandsculpturenfestijn, een jaarlijks terugkerend evenement waarin ieder jaar een ander thema centraal staat. Deze editie staat in het teken van ‘De Wereld van Rien Poortvliet’ en is nog tot en met zaterdag 29 oktober te bezoeken.

zandsculpturen

Inmiddels kan de organisatie al vol trots vertellen dat het bezoekersaantal opnieuw wordt verbroken. Daarom gaat ’t Veluws Zandsculpturenfestijn volgend jaar uitbreiden, dus nog meer zandbeelden die te bewonderen zijn. En… het thema voor 2017? Ook dat is bekend. Met ‘Er op uit in eigen land’ laat het evenement ons vanaf medio april in zand zien wat ons kleine landje allemaal te bieden heeft aan attracties en bezienswaardigheden.

Een kleurige bloemenzee

Ga je dit jaar nog naar ’t Veluws Zandsculpturenfestijn? Laat je dan niet alleen verrassen door de mooiste zandcreaties, maar ook door een kleurige bloemenzee waardoor alle zandsculpturen nog beter tot z’n recht komen. Zelfs nu het najaar zich aandient, staan alle bloemen en planten er nog vrolijk gekleurd bij. En… ben je een fan van de werken van Rien Poortvliet? Dan is een bezoekje ’t Veluws Zandsculpturenfestijn toch echt meer dan de moeite waard. Zowel buiten als binnen vind je ontzettend veel zandsculpturen die stuk voor stuk iets te maken hebben met de kunstenaar, die we misschien nog kennen van zijn puntbaardje, zijn ribfluwelen broeken en zijn geruite jasjes.

 

 

Zowel binnen als buiten

’t Veluws Zandsculpturenfestijn staat garant voor een leuk en compleet dagje weg. In de nabijheid vind je heel veel overnachtingsmogelijkheden, dus in plaats van een dagje uit, kun je er ook een weekendje weg van maken. Het complete park is fraai aangekleed met decoratiemateriaal, bloemen en prachtige muurschilderingen. Direct bij binnenkomst ga je terug in de tijd en zie je gezellige hofjes en straatjes met vrolijke accessoires en winkeltjes met beroepen van vroeger waarin de zandsculpturen, van groot tot klein, zijn verwerkt. Binnen, in een andere ruimte, vind je nog eens 41 zandsculpturen die het bekijken meer dan waard zijn. Pak een formulier en raad welke gezegden en spreekwoorden ze uitbeelden. Naast heel veel zandsculpturen, zowel binnen als buiten, vind je op terrein ook een expositieruimte waar zo’n 40 originele werken van Rien Poortvliet zijn te bewonderen.

 

 

Ga voor een high tea en doe inspiratie op

Heb je alle zandsculpturen bekeken, dan kun je buiten op het terrein van de Beeldentuin nog even op je gemak tuinideeën opdoen en de mooiste tuindecoraties en beelden bekijken. Of geniet op de begane grond van het nostalgische showroomdorp bij de Beeldentuin, van een heerlijke lunch of high tea bij Brasserie-Lunchroom de Rozentuin. In deze sfeervolle lunchroom word je door onder andere mensen met een verstandelijke beperking op je wenken bediend. Zin om nog even te shoppen? In het nostalgische woonwinkeldorp van ruim 1300 vierkante meter verdeeld over twee verdiepingen vind je alles voor in huis.

Prijs & openingstijden

’t Veluws Zandsculpturenfestijn vindt plaats tot en met 29 oktober 2016 in de Beeldentuin in Garderen. Het is maandag t/m vrijdag geopend van 10.00 tot 17.30 uur. Zaterdag is het geopend van 10.00 tot 17.00 uur (zondag is het gesloten). De toegangsprijzen bedragen:

  • 0 t/m 5 jaar: gratis
  • 6 t/m 12 jaar: € 4,50
  • 13 jaar en ouder: € 9,50

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.