Kanoën, suppen, jumpen of gewoon lekker relaxen bij een Haagse meivakantie

Kom de komende meivakantie naar Den Haag en laat je verrassen door de vele activiteiten die Nederlands enige stad aan zee binnen en buiten te bieden heeft. Voor ouders en kinderen, voor sportievelingen, cultureel nieuwsgierigen en relaxers. Onderstaand lichten we er enkele betaalde en gratis hoogtepunten uit!

suppen-den-haag

Ontdek Den Haag vanaf het water

Ontdek de schoonheid van de Haagse binnenstad met rondvaartboot De Ooievaart of sportief met een kano van Kanoverhuur Den Haag. Ervaring is daarvoor niet nodig. Je krijgt een waterdichte ton, een routekaart en desgewenst een zwemvest mee. Een andere geliefde wateractiviteit is suppen. Dat kan door de grachten, maar ook langs zee. Huur daarvoor een surfplank bij een van de Scheveningse strandpaviljoens of surfscholen.

 

 

Raak jumpend je energie kwijt

Vlak bij het Museon, het Gemeentemuseum, het World Forum, Madurodam, het Scheveningse strand en winkelgebied Frederik Hendriklaan – om nog maar eens een paar tips te droppen – ligt Planet Jump. Het indoor trampolinepark in een karakteristieke oude kerk is een arena met maar liefst 32 trampolinevelden en een 28 meter lange jumpbaan. Een paradijs voor jonge en oudere sportievelingen. En wie liever rustig toekijkt hoe anderen zich in het zweet springen, kan gratis terecht in de gezellige Jump Lounge.

 

 

De Jutterskeet in Kijkduin

Ben je toch al aan het strand, bezoek dan eens de Jutterskeet in Kijkduin en kijk wat er langs het strand allemaal al is gevonden. Kinderen kunnen er ook van alles doen, zoals een netje lenen om in zee te vissen of een metaaldetector om naar schatten te speuren. Tijdens de meivakantie ontmoet je er Ome Jan en hulpjutter Rob. Behalve als het slecht weer is natuurlijk, want dan moet er gejut worden.

activiteiten-denhaag

Auto’s spotten bij Louman

Den Haag is rijk aan musea en attracties voor jong en oud. Van het Mauritshuis, Escher in het Paleis en Panorama Mesdag tot Beelden aan Zee en van het Reuzenrad op de Pier, Duinrell en SEA LIFE tot grootbeeldfilmtheater Omniversum. Hier tippen we een museum waar vooral vaders en zonen hun ogen zullen uitkijken. In het Louwman Museum staat de oudste privécollectie automobielen ter wereld uitgestald, van wagens uit 1886 – de Benz Patent Motor Car – tot recente pronkstukken zoals de Toyota Camry Nascar.

Gratis genieten

Naast alle betaalde attracties heeft Den Haag in de meivakantie ook veel gratis en niet minder verfrissend vertier te bieden. Een kleine greep: het Binnenhof, Paleis Noordeinde en de Paleistuin, De Pier in Scheveningen, SprookjesBeelden aan Zee, het Hemels Gewelf in Kijkduin, Schotse hooglanders spotten in het Westduinpark, maar liefst elf kilometer strand om uit te waaien, fietsen door het grootste duingebied van Zuid-Holland en tientallen gratis exposities in Pulchri Studio.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.