Groot(s) modern zilverwerk in Stadhuis Schoonhoven

Hedendaags modern zilverwerk zoals schalen, kandelaars, vazen, bekers en objecten, gemaakt door jonge zilversmeden met een passie voor het ambacht. Dat kunnen bezoekers van de Nationale Zilverdag, 2e Pinksterdag in Schoonhoven, bewonderen op een bijzondere eenmalige expositie van groot(s) zilver in het Stadhuis.

dyon-seelen

 

 

liv-maritt-prins-van-wijngaarden

Voor modern zilver maken de zilversmeden gebruik van zowel oude smeedtechnieken –met hamer en staak een plaat zilver bewerken- als van nieuwe technieken. Staat bij traditioneel zilver de gebruiksfunctie voorop, bij dit hedendaags zilver komen moderne vormgeving en functionaliteit samen tot unieke voorwerpen. De deelnemende zilversmeden zijn Liv-Maritt Prins van Wijngaarden, Niels de Vos, Dyon Seelen, Sybren van Wesemael (B) en Mark Alexander. Deze veelbelovende talenten zijn allemaal afgestudeerd aan de Vakschool Schoonhoven. Daarna volgden zij nog Masterclasses bij Jan van Nouhuys. De bijzondere eenmalige expositie met een grote variatie aan hedendaags groot zilver is tijdens de Zilverdag te bewonderen in de raadszaal van het Stadhuis aan de Haven.

 

 

Op 2e Pinksterdag, 5 juni 2017, is Schoonhoven the place to be voor zilverliefhebbers. De historische binnenstad van Zilverstad Schoonhoven is van 10.00 tot 17.00 uur de ontmoetingsplek tussen goud- en zilversmeden en belangstellenden uit binnen- en buitenland. In meer dan 140 paviljoens en stands blinkt het zilver u tegemoet. Wist u dat in Schoonhoven al sinds de 14e eeuw met zilver wordt gewerkt? De ateliers, de enige Zilvervakschool van Nederland en het Nederlandse Zilvermuseum maken Schoonhoven al ruim 700 jaar dé zilverstad van Nederland! Niet alleen op 2e Pinksterdag, maar alle dagen van het jaar.

niels-de-vos

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.