Een dag met een zilver randje in Zilverstad Schoonhoven

Heb je zin in een dag met een zilveren randje? Kom dan op 5 juni naar Schoonhoven. Op de jaarlijkse Zilverdag kijk je je ogen uit want de mooie historische binnenstad is die dag omgetoverd tot één grote zilver- en goudsmidwerkplaats. Snuffel langs de grachten tussen moderne sieraden en antieke vazen. Bewonder de originele werkstukken van de Silver Challenge deelnemers en zie kunstenaars aan het werk. Ben je benieuwd of je eigen zilver ‘kunst of kitsch’ is? Laat het gratis taxeren. Ga je mee op ontdekkingsreis in de Zilverstad?

Nationale Zilverdag 2008

Koffiepot

Een zilveren koffiepot op een rotonde en een paar gigantische trouwringen rond een verkeersbord: al wanneer je Schoonhoven binnenrijdt, is het duidelijk dat je in de Zilverstad bent. Een mooi begin van je ontdekkingstocht langs al het moois wat Schoonhoven je op 2e Pinksterdag te bieden heeft. In meer dan 140 paviljoens en stands blinkt het zilver je verleidelijk tegemoet. Van armbanden tot kettingen en van manchetknopen tot piercings: langs de Haven en in de Lopikerstraat haal je als sieradenliefhebber je hart op bij de vele zilver- en goudsmeden, juweliers en graveurs. Kopen mag!

 

 

Oud en nieuw

Even verderop vind je op het Doelenplein de Antiek Zilvermarkt en de paviljoens en stands met groot zilverwerk zoals beelden, kandelaars, bestek en andere zilveren kunst- en gebruiksvoorwerpen. Hou je meer van modern en wil je je laten verrassen? Check dan vooral de inzendingen voor de Silver Challenge en het groot zilver in het historische Stadhuis, de meesterstukken van de studenten van de Zilvervakschool en het werk van jong talent op het Jong Talent Plein.

 

 

Vraag jij je af hoe ze van zilver zulke prachtige dingen maken? Neem dan een kijkje achter de schermen in de ateliers van de Schoonhovense goud- en zilversmeden. Je kunt ook binnenlopen bij het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven, de Zilvervakschool, genieten van demonstraties en exposities en zelf een workshop volgen. Heb je plannen om in het huwelijksbootje te stappen? Dan is de trouwringroute echt iets voor jou en je partner! En je kunt je aanmelden voor een Zilverwandeling: een gids laat je de geheime zilverplekken van de Zilverstad zien!

Even geen blingbling

Zelfs voor de niet-zilverliefhebbers (of als je even genoeg hebt van alle bling-bling) valt er 5 juni genoeg te beleven in Schoonhoven. Er zijn namelijk ook nog een boekenmarkt met vakliteratuur en een edelstenen- en mineralenplein aan het Steenenplein, plus natuurlijk heel veel gezellige horecagelegenheden waar je je aankopen kunt bewonderen en je voeten even kunt laten rusten.

Zilverstad

Wist je dat ze in Schoonhoven al eeuwenlang met zilver werken? Al sinds de veertiende eeuw om precies te zijn. Het stadje telt meer dan 30 open ateliers, galeries en juweliers, de enige Zilvervakschool van Nederland én het Nederlandse Zilvermuseum binnen haar stadsgrenzen. Geen wonder dat Schoonhoven de Zilverstad heet! Als je niet kunt op 5 juni heb je dus meer dan genoeg reden om de stad met het zilveren randje alsnog een keer te bezoeken.

Hier moet je zijn op 5 juni

Op 5 juni kun je tussen 10.00 en 17.00 uur genieten van alles wat de Zilverstad te bieden heeft. Maak er een gezellig dagje uit of een lang Pinksterweekend van. Want naast al het zilver zijn er volop winkels, cafés en restaurants in Schoonhoven en omgeving. En je kunt er natuurlijk ook in een Be Breakfast of hotel logeren. Rondom het centrum van Schoonhoven liggen vijf gratis parkeerterreinen, de P-borden wijzen je de weg vanaf de rondweg. De bus of –nog leuker- de veerpont nemen, kan uiteraard ook. Is Schoonhoven op 2e Pinksterdag ook voor jou the place to be?

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.