Nederlanders aan vakantie toe!

Mooie cijfers uit de reissector. De vakantieboekingen blijven groeien. Uit de cijfers van de ANVR/GfK-Travelscan over de maand maart 2017 blijkt dat Nederlanders in de startblokken staan om op vakantie te gaan. In maart 2017 neemt het aantal zomerboekingen met 7% ten opzichte van vorig jaar toe. De boekingen over het totale zomerseizoen nemen met 5% toe en daarmee zet de groei die vorig jaar is ingezet flink door.

Zuid-Europa

“We zien dat er volop naar Zuid-Europa wordt geboekt. De grote winnaars zijn dan Spanje en Griekenland. Maar de boekingen naar België nemen met een stijging van 40% ook enorm toe. Dat zijn voor veel Nederlanders momenteel de populairste bestemmingen om hun vakantie te vieren”, vertelt Frank Oostdam, directeur van de ANVR.

 

 

Uit de cijfers blijkt ook dat Turkije het in de maand maart heel lastig heeft gehad met een afname van bijna 39% ten opzichte van vorig jaar. “Niet zo best natuurlijk, maar het zomerseizoen voor Turkije kan nog steeds goed komen. Gelet op het boekingspatroon van de afgelopen zomer, verwacht ik dat de zomerboekingen naar Turkije later in het seizoen alsnog behoorlijk op gang gaan komen”, aldus Frank Oostdam.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.