Flevoland heeft de eerste ‘Route Touristique’ van Nederland

Flevoland heeft een landelijke primeur: De eerste ‘Route Touristique’ van Nederland, ligt namelijk in Flevoland. Via deze route kunnen automobilisten ‘weg van de snelweg’ A6 een toeristische route rijden om Flevoland op een andere manier te ontdekken. De route is gelegen tussen Lelystad en Almere.

route-touristique

Wat is een route touristique?

Het begrip route touristique is vooral bekend van de Franse snelwegen. Via de route touristique wordt een stuk snelweg ontweken en kunnen toeristische highlights ontdekt worden. Uiteindelijk komt men een stukje verderop weer op de snelweg terecht. Het bekendste voorbeeld hiervan is de ‘Route Touristique du Champagne’ in de Champagne streek. In Flevoland past zo’n route perfect. Dwars door Flevoland loopt namelijk de snelweg A6. Langs en in de buurt van deze snelweg is een groot aantal toeristische trekpleisters te vinden. Omrijden is dan ook zeer zeker de moeite waard.

 

 

Route Touristique Flevoland

De ‘Route Touristique Flevoland’ kan via twee kanten gereden worden. Vanaf de A6 vanuit Lelystad naar Almere en andersom. De route biedt voor elk wat wils en gaat langs allerlei Flevolandse toeristische punten en attracties. Zoals het natuurgebied de Oostvaardersplassen, diverse stranden, het gemaal De Blocq van Kuffeler, Batavia Stad Fashion Outlet en het Belevenissenbos. Daarnaast biedt de route ook talloze stops met prachtige vergezichten over het Markermeer en diverse natuurgebieden. De route is beschikbaar in 3 talen (Nederlands, Duits, Engels) en is te vinden via de website.

 

 

Provincie Flevoland investeert in toeristische routes

De route is ontwikkeld door Toerisme Flevoland met een stimuleringsbijdrage van provincie Flevoland. Gedeputeerde Rijsberman van de provincie Flevoland is blij met het resultaat. “Deze nieuwe route geeft reizigers op een originele manier gelegenheid om onze provincie te ontdekken. Mooi ook dat we daarmee in Flevoland de primeur hebben van de eerste ‘Route Touristique’ in Nederland”. De provincie gaat de komende periode nog meer investeren in toeristische routes om extra beleving te creëren voor de bezoekers aan Flevoland.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.