Romeinse meivakantie in Rijksmuseum van Oudheden

Het Rijksmuseum van Oudheden zet de meivakantie (22 april t/m 7 mei) helemaal in het teken van de Romeinen. Kinderen kunnen aan knutseltafels een Romeins mozaïek of een geldbuideltje maken of ‘Romeinse’ sieraden ontwerpen van papier.

romeins-oudheden-foto-rob-overmeer

Er zijn kleurplaten voor de kleintjes en bakken vol kapla om zelf Romeinse villa’s, aquaducten en triomfbogen mee te bouwen. Wie is uitgeknutseld kan met een speurroute of doeboekje op zoek naar de Romeinen in de museumzalen. Oplettende speurneuzen maken kans op een Romeins prijzenpakket. In de weekeinden zijn er ook 100% Romeins familierondleidingen (12 uur, 14 uur en 16 uur). Meer informatie op www.rmo.nl

 

 

Alle knutselactiviteiten voor kinderen zijn gratis bij een bezoek aan het museum. Het Romeinse speurspel met Meester Jaap (7+) en het Romeinen speur- en doeboekje (5+) zijn voor € 2,95 te koop bij de museumkassa. Tijdens de meivakantie is het museum open van 10-17 uur, ook op maandag 25 april en 1 mei 2017. Op Koningsdag, 27 april, is het museum gesloten. Voor kinderen tot en met 4 jaar is de museumentree gratis. Kinderen van 5 tot en met 17 jaar betalen een entreeprijs van €4.

 

 

Van 29 april tot en met 7 mei is het Nationale Romeinenweek, met ‘Romeinse’ activiteiten in het hele land. De Romeinenweek is een initiatief van RomeinenNU en Romeinse Limes Nederland.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.