Nieuwe grote insteekhaven op Bungalowpark It Wiid is feestelijk geopened

De nieuwe grote insteekhaven op Bungalowpark It Wiid in Earnewâld is feestelijk geopend. Vakantievierende watersporters kunnen met hun eigen of gehuurde boot nu nog gemakkelijker aan huis aanmeren. De insteekhaven is volledig gefinancierd door de grootste verhuurorganisatie op Bungalowpark It Wiid: Recremax Verhuur. De insteekhaven is van belang om de toeristische verhuur van bungalows te stimuleren in een gedeelte van het park waar te weinig vaarwater beschikbaar was.

De openingshandeling werd verricht door vrijwilligers van de KNRM (station Harlingen) in bijzijn van wethouder Schippers van de gemeente Tytjerksteradiel. De KNRM kreeg een cheque aangeboden voor een nieuw overlevingspak.

Investering in infrastructuur

Het is ongewoon dat een verhuurorganisatie investeert in infrastructuur op een vakantiepark. Op Bungalowpark It Wiid verhuurt Recreamax vooral vakantiewoningen aan de zuidzijde van het park. In de afgelopen periode is op bungalowpark It Wiid meer dan € 500.000 geïnvesteerd in aankoop, revitalisering en up-grading van bestaande recreatiewoningen. Daarmee is het aanbod van 3 standaard type vakantiebungalows uitgebreid naar een zeer divers aanbod waaraan watersport- en wellnesselementen zijn toegevoegd. Ook de logiescapaciteit werd verruimd. Er zijn huizen te huur voor grote families en vriendenclubs tot 20 personen. Diversiteit in aanbod, meer luxe en comfort zijn nodig om vakantiehuizen rendabel te houden. Meerdere huizen werden voorzien van privé insteekhaventjes of langere steigers om ook de eigen vloot en huurvloot, meest sloepen, voldoende de ruimte te kunnen geven.

 

 

Met alle investeringen in kwaliteitsverbetering van de afgelopen winter is Bungalowpark It Wiid/Recreamax klaar voor het nieuwe watersportseizoen en trapt af met zeer goed bezet Paasweekend. Wethouder Schippers van de gemeente Tystjerksteradiel noemde het “verrassend” dat het private initiatief van de insteekhaven van Recreamax daadwerkelijk en zo fraai is uitgevoerd. Hij hoopt dat het mag bijdragen aan een positieve ontwikkeling van het toerisme in Earnewâld en omgeving.


 

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.