Ontdek de 5 leukste steden in Europa!

Ben jij van plan om binnenkort een citytrip door Europa te gaan maken? Het is handig om van te voren na te denken welke steden helemaal het einde zijn. Wij hebben een top 5 gemaakt met de leukste steden in Europa. Uiteraard hebben we ook hun hotspots genoemd.

Daarbij vaak ook nog eens de leukste hotels zodat je goed voorbereid bent. Dit zijn de plekken die je absoluut niet mag missen!

Nummer 5: Praag

Praag is één van de weinige steden in Europa die niet is aangetast door natuurrampen of bombardement. De oude stadskern is nog volledig in oude stijl en een UNESCO werelderfgoed. Het complete centrum is eigenlijk een must see! Vergeet niet om een wandeling te maken over de Beeldenbrug en een Pivo te drinken op één van de vele terrassen. Dankzij de goedkope vliegtickets en accommodatie is een weekendje Praag zo geboekt!

Nummer 4: Barcelona

Barcelona heeft nog altijd een speciaal plekje in ons hart. De mediterrane sfeer is duidelijk te voelen en wie wil er nou niet slenteren over de La Rambla? Als je in de stad bent vergeet niet te gaan eten bij Bacoa. Dit restaurant is uitgeroepen to het beste hamburgerrestaurant van Europa! Geloof me je hebt nog nooit een betere hamburger gegeten. Uiteraard zijn de must sees in deze stad de prachtige gebouwen van Gaudí. Van de La Sagrada Familia tot Park Guell. Boek vooral een romantische hotel in het gotische gedeelte van de stad om extra te genieten.

Nummer 3: Boedapest

De Hongaarse hoofdstad heeft nog altijd een romantische image. Het is een stad waar je direct verliefd op wordt. Vooral de klassieke paleizen en oude burchten maken de stad helemaal af. Adem de sfeer in tijdens een bezoek aan de stad of bezoek één van de drukke winkelstraten om lekker te gaan shoppen. Boedapest is nog altijd een goedkope stad voor een citytrip!

 

 

Nummer 2: Berlijn

Berlijn is een stad vol historie uit de Tweede Wereldoorlog en de val van de Berlijnse muur. De laatste jaren is de stad volledig opgebouwd met hippe trendy gebouwen. De skyline krijgt steeds meer vorm en dit is eigenlijk het moment om nog de oude stad te gaan ontdekken. Met een goedkoop hotel in Berlijn verblijf je al snel in één van de mooiste steden van Duitsland. De stad is ook nog eens verrassend dichtbij. Binnen 6 uur rijden met de auto of trein kan je er al staan.

Nummer 1: Rome

Een citytrip Rome mag natuurlijk niet ontbreken als je een stedentrip door Europa maakt. Het is één van de oudste Romeinse steden in Europa. Het is misschien ook wel het best bewaarde openluchtmuseum van Europa. Overal waar je om je heen kijk zie je monumenten en prachtige oude gebouwen. Vergeet tijdens je bezoek geen muntje in de Trevi fontein te gooien. Volgens de legende mag je dan nog een keer terugkomen naar deze prachtige stad. Dit is absoluut geen stad als je naar de schoonheid kijkt. De leukste wijk om een hotel te boeken is trouwens de Traverse. Dit is een knusse wijk waar veel studenten wonen. Het is er altijd gezellig en er zijn verschillende uitstekende restaurants te vinden. Ondanks de ligging ligt het op slechts 10 minuten lopen van het Pantheon.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.