Bijzonder middeleeuws paasfestival op de Leuchtenburg in Thüringen

Tijdens het paasweekend vindt op de Leuchtenburg in de Duitse regio Thüringen voor de tweede keer een groot middeleeuws festival plaats. Centraal staan figuren uit die tijd zoals ambachtsmannen, magiërs, prinsessen en troubadours. Zij laten voor bezoekers de Middeleeuwen herleven.

thuringen-festival

Het kasteel Leuchtenburg nabij Jena is een kasteel dat volledig bewaard is gebleven en op een heuvel ligt, uitkijkend over de rivier de Saale en de Saalevallei. Het staat bekend om de internationale en unieke porseleincollectie bestaande uit zowel bekende als minder bekende stukken. Tijdens het paasweekend wordt een groot festival georganiseerd dat zich richt op gezinnen met kinderen. Op Goede Vrijdag vindt traditioneel de Paasprocessie plaats die in het dorp start en eindigt in de porseleinkerk op de burcht. Daarna starten alle andere activiteiten die het hele weekend plaatsvinden. Alles draait om middeleeuwse tradities, activiteiten en handwerkkunsten. Ga bijvoorbeeld manden vlechten, verkleed jezelf als prinses, woon een muziekvoorstelling bij of leer boogschieten. Aan alles kan actief mee worden gedaan en het is juist voor kinderen heel geschikt.

 

 

Culinair genieten

Tijdens het festival worden tal van middeleeuwse gerechten naar origineel recept geserveerd. In diverse kraampjes kan men allerlei lekkers proeven en kopen. Het gehele weekend kunnen bezoekers ook genieten van een paasbrunch. Iedere dag tussen 11 en 14 uur is een uitgebreid buffet beschikbaar voor de prijs van €18,50 per persoon. Het is aan te raden hier vooraf plaatsen voor te reserveren.

 

 

Porselein ontmoet de Middeleeuwen

Wie tussendoor iets anders wil, kan zich vergapen aan al het porselein dat tentoongesteld staat in de porseleinkerk. Deze permanente expositie laat de ontwikkeling van porselein door de eeuwen heen zien en kent enkele bijzondere hoogtepunten zoals de grootste vaas en de kleinste theepot ter wereld. Daarnaast leert men alles over het interessante productieproces van porselein.

Toegang tot het festival kost €13 en voor gezinnen met kinderen gelden voordelige familietickets. Meer informatie is te lezen op www.leuchtenburg.de. De reistijd (ca. 6 uur) naar Thüringen is relatief kort en maakt het een zeer geschikte bestemming voor een korte familievakantie gedurende het lange paasweekend.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.