Grote voorjaarstentoonstelling: TRIGGER – Ruud de Wild over Oorlog & Vrede

Dit voorjaar is in Museum Hilversum de tentoonstelling TRIGGER te zien. Kunstenaar en radio-dj bij de KRO-NCRV Ruud de Wild vertelt zijn persoonlijke verhaal over oorlog en vrede.

Hij brengt zijn werk en fascinatie voor oorlog en vrede samen. In een multimediale setting -een compositie van schilderkunst, video en (pop)muziek- springt hij door de tijd en over de geschiedenis. De tentoonstelling is van 22 april tot en met 28 mei 2017 in Hilversum te zien.

Dochter van Edith en Otto, 2016, Ruud de Wild

 

 

Ruud de Wild toont in zijn schilderkunst teksten over popsongs. Door de fragmenten, teksten en muziek ontregelt TRIGGER de waarneming van de bezoeker. De klassiek museale ervaring van het ´kijken´ vloeit over in ´beleven´ en stelt indringend de vraag: Wat doe jij? ´Zijn fascinatie en appel is duidelijk, we moeten het in deze tijd van dreiging hebben over vrede en oorlog´, aldus Stef van Breugel, directeur Museum Hilversum.

 

 

Randprogramma

Museum Hilversum nodigt met de tentoonstelling de bezoeker uit zich te verdiepen in vrede en oorlog en hier een eigen visie op te vormen. Een speciaal ontwikkelde multimediatour biedt met tekst, beeld, audio, video en muziek een toelichting op de werken. TRIGGER is ook een media-platform. Ter gelegenheid van de tentoonstelling organiseert het museum vijf debatten met scholieren. Ruud de Wild gaat het gesprek met ze aan en nodigt tijdens een speciale radio-uitzending op 3 mei in het museum uit tot nadenken. Daarnaast is er een speciaal scholenpakket en zijn er workshops voor volwassenen en kinderen.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.