Nationale Museumweek is ook in het Thermenmuseum!

Van 3 tot 9 april 2017 is het Nationale Museumweek! Een week gevuld met kunst en cultuur, daar mag het Thermenmuseum niet bij ontbreken. In het museum is van alles te bekijken en te beleven; zo hebben ze twee exposities, een gang expositie en natuurlijk hun topstuk: de opgraving. Bij aankoop van een kaartje krijgt u van Thermenmuseum een jaarkaart cadeau, zo kunt u wanneer u wil, heel 2017 het museum bezoeken.

Over de Nationale Museumweek

Nederland telt vele museums. Grote en kleine, met ieder zijn topstukken en prachtige tentoonstellingen. Samen vertellen ze het culturele verhaal van Nederland. Elk museum, elke collectie toont ons een deel van een geweldige rijkdom, ons historisch goud! Ook bij ons eigen Kasteel Hoensbroek, een van de mooiste en best bewaarde, toegankelijke kastelen van Europa. Tijdens de museumweek krijgt u bij een bezoek aan het kasteel een gratis Musketiers Familietocht. Avontuur en spanning gegarandeerd! Aanrader!

 

 

Het hele jaar naar het museum!

De komende twee jaar staat het badhuis centraal. We onderzoeken de indrukwekkende restanten van het Romeins badhuis, het best bewaarde Romeinse (publieke) badgebouw van Nederland. Wat weet het badhuis ons allemaal te vertellen? Over zichzelf, zijn gebruikers en Coriovallum – de Romeinse stad die onder Heerlen ligt. Het hele jaar door is er van alles te doen in het museum; wisselende exposities, wandelingen en workshops. Met de jaarkaart kunt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom het onderzoek, ‘Zoeken naar de bron’.

Bouwen om te Baden

In het museum vindt ‘Bouwen om te Baden’, de tentoonstelling rondom ‘Zoeken naar de bron’ plaats. De tentoonstelling neemt je mee in de bouwwijze van de Romeinen en dan voornamelijk de technieken en materialen die zijn toegepast in het badhuis. Het laat zien hoe de Romeinen de bouwkunst en architectuur blijvend hebben veranderd. Tegenwoordig bouwen we nog steeds met baksteen, leggen we dakpannen en plaatsen we vensterglas, allemaal Romeinse vindingen.

 

 

En verder?

Naast ‘Bouwen om te Baden’ loopt de expositie, De Heerlense Pottenbakkersoven. Deze werd onlangs opgegraven op het Tempsplein in Heerlen. De expositie neemt de bezoekers mee in het verhaal van de oven, van ontdekking tot restauratie. Een expositie waarbij archeologie centraal staat.

Daarnaast hebben we een hele speciale gangexpositie in het museum. In deze expo staat het plakboek van Ben Hendrix centraal. Meneer Hendrix hield in de jaren ’70 al het nieuws rondom de opgraving en opening van het Thermenmuseum bij. Het resultaat: een fantastische verzameling waarbij het enthousiasme en de vechtlust voor het museum er vanaf spat.

Entree en openingstijden

Het Thermenmuseum is dinsdag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 17.00 uur geopend; zaterdag, zondag en feestdagen van 12.00 uur tot 17.00 uur geopend. Entreeprijzen: volwassenen € 7,75 Jeugd 4-12 jaar: € 6,75. Een entreekaart geeft toegang tot het gehele museum, waaronder het Romeins badhuis en de exposities.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.