Eindhoven zet talent in de spotlight in vernieuwde Share the Vibe campagne

Eindhoven heeft met ingang van 2017 haar Share the Vibe campagne vernieuwd. Komend jaar ligt de focus op Eindhovens talent, met video’s in de stijl van een korte documentaire. Deze keer is het de beurt aan Eindhovens collectief What If Collective, dat met de interactieve installatie MGNT de STRP Act Award won, een Europese prijs die het bundelen van innovatieve krachten stimuleert. What If Collective en MGNT zijn vastgelegd door Blickfänger.

 

 

Sfeer van open innovatie en co-creatie

Toon Rooijmans, Luuk Schipperheyn, Rhys Duindam en Lola Gielen: vier getalenteerde graduates van Technische Universiteit Eindhoven en Design Academy Eindhoven. De talenten ontmoetten elkaar op een VPRO Medialab hackathon. Er was meteen sprake van een klik. Samen vormen ze tegenwoordig What If Collective en creëerden ze de bekroonde installatie MGNT, die nu te zien is op STRP Biënnale 2017. ‘Dat is het leuke van Eindhoven: je vindt hier creatieve mensen met allerlei expertises. En er is een vriendelijke sfeer van open innovatie en co-creatie.’

 

 

In het midden van de cirkelvormige installatie wordt de bezoeker onderdeel van de magnetische tape. Sensoren en microfoons registreren alle geluiden en bewegingen in de ruimte, die vervolgens tot uiting komen in bewegende patronen. Hoe meer mensen, hoe groter de impact. ‘We hopen dat de bezoekers de kracht van het magnetisme ervaren die Dick Raaijmakers 60 jaar geleden gevoeld moet hebben bij het produceren van zijn elektronische composities in de Philips-laboratoria.’

Share the Vibe

Eindhoven barst van het talent. De afgelopen Share the Vibe video stond in het teken van STORM Eindhoven. Na What If Collective volgen er in 2017 meer Eindhovense talenten. Bekijk de gehele campagne op www.eindhoven.video. De enige sturing die de makers ontvangen, is het begin- en eindshot, waarin het merk Eindhoven centraal staat. Het merk Eindhoven is een dynamisch merk dat toebehoort aan de gemeente, maar ook aan de stad en haar inwoners. De ‘vibes’ uit het beeldmerk zijn vrij voor iedere Eindhovenaar om zijn of haar eigen energie in te stoppen.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.