Eindhoven viert Dutch design tijdens landelijk themajaar ‘Mondriaan tot Dutch Design’

Eindhoven viert tijdens het landelijk themajaar ‘Mondriaan tot Dutch Design’ de bijzondere verbintenis die de stad heeft met 25 jaar Dutch design. De designhoofdstad van Nederland staat vanaf het voorjaar bol van de evenementen, met onder andere STRP Biënnale die morgen opent, een expositie in het Van Abbemuseum, de jaarlijkse Dutch Design Week en de eerste editie van het World Design Event. Voor kunst- en designliefhebbers uit binnen- en buitenland is 2017 dan ook hét jaar om Eindhoven te bezoeken.

In 2017 is het 100 jaar geleden dat De Stijl werd opgericht. De vernieuwingsdrang van deze Nederlandse kunststroming is nog duidelijk voelbaar in het Dutch design van nu. Want wat Dutch design kenmerkt is de onstuitbare experimenteer drang, vooruitstrevende concepten en de betrokkenheid bij hoe we onze wereld van morgen vandaag al vormen. En dat is bij uitstek voelbaar in Eindhoven. Het programma van 2017 in Eindhoven biedt bezoekers een uniek inzicht in de wereld van Dutch design, waar toekomst wordt bedacht en gemaakt. Maak het van dichtbij mee tijdens één van de vele evenementen, ontdek het in de stad of ga zelf aan de slag met ontwerp en creatie.

 

 

Programma Jaar van Mondriaan tot Dutch Design én 25 jaar Dutch Design

De kick-off van het jaarprogramma vindt komend weekend plaats met de start van het tiendaagse STRP Biënnale, één van de meest toonaangevende festivals op het gebied van creatieve technologie. In juni opent het Van Abbemuseum de tentoonstelling Van Abbe en de Stijl, met een analyse van kunstwerken en productontwerp vanaf De Stijl tot nu die zich bevinden op het raakvlak van kunst, architectuur en design. Wat is de rol en de verantwoordelijkheid van de kunstenaar en ontwerper bij het vormgeven van onze toekomst? De maand Oktober staat in het teken van de negendaagse Dutch Design Week (DDW). Het grootste designevenement van Noord-Europa dat focust op ontwerpen voor de toekomst en jong talent. Tijdens die week vindt ook de jaarlijkse Graduation Show van Design Academy Eindhoven plaats, waar jonge ontwerpers uit meer dan 60 landen worden opgeleid. Parallel aan de DDW vindt in 2017 de eerste editie van World Design Event (WDE) plaats, een vierjaarlijks internationaal evenement dat de verbeeldingskracht van design viert. WDE brengt toekomstmakers, designers en denkers uit de hele wereld bij elkaar om ideeën uit te wisselen over de vormgeving van onze toekomst, met de stad en haar bewoners als uitgangspunt.

 

 

Beleef design in Eindhoven

Vanaf het voorjaar kunnen bezoekers van Eindhoven in 2017, naast de pieken tijdens de evenementen, design het hele jaar door beleven met verschillende designactiviteiten. Zo kunnen bezoekers de stad ontdekken met de Roundabout Design fiets- of wandelroute, die allerlei must-see designlocaties in Eindhoven highlight, zoals Kazerne en Piet Hein Eek. Designer for a Day maakt het mogelijk voor bezoekers om op een creatieve manier zelf aan de slag te gaan met ontwerp en creatie. Deze activiteiten zijn vanaf half april te boeken bij Brandstore Eindhoven/VVV. Blijf op de hoogte van alle evenementen en activiteiten op 25jaardutchdesign.nl.

VisitBrabant, Dutch Design Foundation, de organisatie achter DDW en WDE, en Eindhoven365 werken samen aan een jaarprogramma dat unieke inzichten moet bieden in de wereld van Dutch design. Afgelopen maand hebben deze drie partners in het kader van ‘Mondriaan tot Dutch Design’ 80 journalisten uit binnen- en buitenland rondgeleid.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.