Een kleurrijk einde van het seizoen in Vars la Forêt Blanche

De prachtige lente met het zingen van de vogels, warmere temperaturen en verse sneeuw in overvloed: het laatste deel van het seizoen is begonnen met talrijke evenementen, activiteiten en speciale aanbiedingen. Het skiën is nog niet voorbij en door de recente sneeuwval is men in Vars La Forêt Blanche nog steeds verzekerd van mooie skidagen en een prachtige beleving onder ideale condities.

Vars – een groots speelterrein in de natuur

Vars La Forêt Blanche ligt in de Hautes-Alpes en telt 900.000 naaldbomen, 185 kilometer aan gemarkeerde pistes met 1100 m hoogteverschil, 40 km aan paden om te sneeuwschoenwandelen, 42 skiliften en 115 skipistes. Een groots speelterrein in een natuurgebied, ideaal voor ski- en wintersport fans, natuurliefhebbers, maar ook voor bijzondere en buitengewone activiteiten.

 

 

Skien voor lage prijzen in de lente

Skiën in de lente betekent skiën voor lage prijzen. Om te profiteren van het lenteskiën heeft het skigebied van Vars verschillende aanbiedingen, pakketten en accommodaties zonder enige beperking en voor aantrekkelijke prijzen. Met de promo skipassen geniet u tot 50% reductie op uw skipassen in de periode van 1 t/m 17 april. Goedkoop skiën met de promo’s Forêt Blanche. Vars heeft tevens een speciaal tarief voor kinderen met de naam ‘permis de skier’, waarmee kinderen voor de halve prijs skiën. Vars biedt tot 50% korting op de totale prijs van het verblijf van uw kinderen onder de 18 inclusief accommodatie en skipas voor 6 dagen.

 

 

Vars – het sneltste skigebied ter wereld

Vars ontvangt de snelste skiërs van de wereld op de beroemde piste de Chabrières voor de SPEEDMASTERS, de recordpoging van de wereld op het gebied van speedskiën en het niet te missen evenement van het skigebied dat plaatsvindt van 28 t/m 31 maart (verplaatsing mogelijk naar 2 t/m 4 april afhankelijk van het weer). Een uitdaging die alleen is weggelegd voor de elite van de wereld op dit gebied: Een vertrek vanaf de top van de piste de Chabrières op 2.750 m hoogte met een helling van 98% !! Alleen de beste skiërs van de wereld zullen deelnemen en proberen het huidige wereldrecord speedskiën te verbreken dat gehouden wordt door Ivan Origone met 254,958 km/uur sinds 26 maart 2016. Simon Billy, recordhouder speedskiën van Frankrijk met een snelheid van 252,809 km/uur en 3e op de wereldranglijst, zal revanche nemen op de Italianen en proberen het record te verbreken!
De keuze van deze datum is belangrijk want in deze periode is de kwaliteit van de sneeuw optimaal om hoge snelheden te bereiken.

Wereldprimeur – afdaling van de speedski-piste met een auto

Van 11 t/m 13 april vindt er een wereldprimeur plaats in Vars….een afdaling van de speedski-piste met een rallyauto! De Italiaan Paolo Andreucci, meervoudig rally kampioen van Italië, gaat de uitdaging aan om de snelste piste van de wereld af te dalen met een auto: Met een Peugeot 208 R5 gaat hij proberen een nieuw record te vestigen op de Chabrières, in scene gezet samen met de Italiaan Ivan Origone (huidige recordhouder speedskiën : 254,958 km/uur behaald in Vars in 2016) om een video te realiseren.

Dropping zone

Op zaterdag 1 april organiseert de trackers vereniging van Vars ‘Balise 14’ de DROPPING ZONE – DERBY VAN CHABRIERES, een evenement voor alle skiërs, monoskiërs, snowboarders en telemarkers per ploeg van 2 (minimaal 12 jaar oud).Glijden, lachen, vriendschappen en een feestelijke sfeer staan op het programma van deze mooie avond. Bijna 5 km aan afdaling, 850 m hoogteverschil, hellende bochten, grote poorten en aan het einde een opeenvolging van jumps, Boardercross en Loom. Doel: De snelste tijd behalen en het record van 4:29 min verbreken.

Gliss & mix – hoop op de bergtoppen van Vars

Op 8 en 9 april zet Vars zich in voor het goede doel met een liefdadigheidsevenement in de strijd tegen kanker. Gedurende dit weekend worden er twee skiwedstrijden en een bijzonder concert georganiseerd.
Het idee is om een feestelijk moment te combineren met een skiwedstrijd in een van de best bezochte skigebieden van de Alpen. Er worden 100 skiërs geselecteerd die de kans krijgen om zich met elkaar te meten tijdens twee wedstrijden in het stadion van l’Ubac: In de ochtend is er een giant slalom van het type flèche (SKIOPEN classement) en in de avond strijden de 32 skiërs met de beste tijden van de ochtend met elkaar tijdens een wedstrijd parallelskiën onder het avondlicht. Voor het feestelijke deel van de avond biedt Gliss & Mix een DJ show met de artiest Feder op 2.200 meter hoogte aan de top van de cabinelift van Chabrières.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.