Feeëriek overnachten in een château in de Franse Ardennen

Dankzij het Engelse echtpaar Dick & Angel keken de afgelopen tijd ruim 800.000 Nederlanders op maandag naar het tv-programma ‘Het Roer Om’, waarin zij een vervallen 18e-eeuws Frans château omtoverden tot een luxueus hotel. Niet de lasten maar wel de lusten van een verblijf in een kasteel willen ervaren, kan ook in de Franse Ardennen.

Met een breed aanbod aan romantische accommodaties is deze regio zeer in trek voor een overnachting in een kasteel. De streek in het noordoosten van Frankrijk heeft vanwege zijn rijke geschiedenis een architectonisch visitekaartje achtergelaten met kastelen en landhuizen, waarvan sommige tot hotels en B&B’s zijn omgetoverd. Anno nu vormen zij een sprookjesachtig decor voor een vorstelijk weekendje weg.

 

 

Het bekendste kasteel waar men kan overnachten is in het Château Fort in Sedan – het grootste kasteel van Europa. De meeste accommodaties zijn met name geschikt voor koppels, maar ook groepen kunnen in verschillende accommodaties terecht. Deze statige onderkomens zijn nu gebundeld in de brochure ‘La Vie de Château en Ardennes’ die op nl.ardennes.com gedownload kan worden.

 

 

Grandeur in Sedan

Het echte kasteelgevoel krijg je in het 4-sterren Hôtel Le Château Fort, dat is gevestigd in het allergrootste kasteel van Europa. Dit hotel heeft 54 kamers, waarvan de helft uitkijkt op de binnenplaats van het kasteel. Vorstelijk eten kan ook, het hotel heeft een gastronomisch restaurant.

Majestueus in Donchery

Ook het Château du Faucon in het plaatsje Donchery – op 15 minuten van regionale hoofdstad Charleville-Mézières – is een majestueus onderkomen. Er zijn verschillende suites en kamers in het kasteel met daarnaast 13 gastenverblijven in bijgebouwen. Dit château staat op een eigen terrein van 28 hectare met een park, vijver, kapelletje en rivier en is daarnaast erg geschikt voor paardrijliefhebbers want het beschikt over eigen stallen.

Adellijk maar betaalbaar in Signy l’Abbaye

Net zo charmant maar ook vriendelijk voor de portemonnee is bijvoorbeeld de chambre d’hôte Château de Montaubois in Signy l’Abbaye. Het optrekje heeft ook wel de bijnaam ‘klein Versailles’ vanwege de adellijke inrichting, en heeft vijf kamers die in 18e-eeuwse stijl zijn ingericht. Eigenaar Jean-Francois Monteil renoveerde net als Dick van Het Roer Om eigenhandig zijn château, waar hij bijna 30 jaar over deed.

Napoleon in Glaire

Ben je een geschiedenisliefhebber, dan is overnachten in Château de Bellevue in Glaire voor jou een must-do. Dit was dé plek waar in 1870 Napoleon de capitulatie ondertekende die een einde maakte aan de Frans-Pruisische Oorlog. Hier slaap je in een appartement.

La Vie en Rose in Haybes

Pal langs de Voie Verte fietsroute in het pittoreske Haybes ligt Le Clos Belle Rose. Dit statige herenhuis biedt 5 ruime en klassiek ingerichte kamers die dankzij de ligging ideaal zijn voor fiets- en wandelliefhebbers. Wil je meer ontspannen, huur dan hier een bootje. De accommodatie is ook geschikt voor groepen tot een maximum van 15 personen.

Kastelen voor groepen

Met alle kinderen en kleinkinderen een groots familiefeest vieren in een kasteel, het kan in Château de Charbogne waar je kunt logeren in een van de twee gîtes. Gîte Tour du Guet heeft 10 kamers voor in totaal 19 personen en Gîte du Pont bestaat uit 13 kamers die plaats bieden aan in totaal 26 personen. Beide accommodaties hebben een binnenzwembad.

Met 20 personen kun je stijlvol overnachten in het 18e-eeuwse kasteel Domaine-Château Le Risdoux in het plaatsje Vireux-Wallerand. Dit kasteeltje staat aan de oevers van de Maas, op zo’n 15 km van de Belgische grens en wordt omringd door 7 hectare bos. Verdeeld over acht kamers biedt dit hotel plaats aan 20 personen. Op dit landgoed zijn daarnaast ook nog verschillende gîtes te huur.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.