Aruba vormt partnerschap met Internationale Dag van het Geluk

De Verenigde Naties, verantwoordelijk voor de Internationale dag van het Geluk is samen met One Happy Island Aruba een brand partnerschap aangegaan om samen op lange termijn doelen te realiseren die wereldwijd voor meer geluk zullen zorgen. Aruba is het eerste land ter wereld waar de Verenigde Naties een officiële samenwerking mee aangaat. Dit nadat al vijf jaar 20 maart de wereldwijde Dag van het Geluk is.

 

 

“Dit partnerschap is voor het merk Aruba een natuurlijk verlengstuk, aangezien ‘happiness’ voor ons veel meer is dan een commerciële slogan, het is onderdeel van ons dna”, zegt Ronella Tjin Asjoe-Croes, CEO van de Aruba Tourism Authority (ATA). “Aruba is het op twee na meest toerisme afhankelijke land ter wereld en dus is het van groot belang dat onze lokale bevolking gelukkig is. Zij vormen het kloppend hart van het eiland en wanneer zij gelukkig zijn, kunnen ze dat ook uitstralen en uitdragen, zowel op korte- als lange termijn. Dit alles in samenhang met een kwalitatief hoogstaande beleving voor het toerisme, dat al bepalend is voor de bestemming.”

 

 

Aruba is niet alleen een One Happy Island, Aruba is ook het gelukkigste eiland ter wereld, naar ratio, zo heeft een vijf jaar durend Happiness Index onderzoek uitgewezen. Dit onderzoek is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de ATA en het Rosen College of Hospitality Management van de Universiteit van Central Florida. Uit de resultaten blijkt dat 78% van de Arubaanse bevolking gelukkig is en 76% van de bevolking op langere termijn een gevoel van tevredenheid ervaart.

Aruba belichaamt bij uitstek de missie van de Internationale Dag van het Geluk dat geluk een fundamenteel recht van de mens is”, zegt Jayme Illien, oprichter en uitvoerend voorzitter van de Internationale Dag van het Geluk, een internationale NGO. “Wij geloven dat het succes van een land niet uitsluitend afhankelijk is van het BBP en waarderen de toewijding van Aruba, om continu te toetsen hoe gelukkig de bevolking is, dan ook enorm. Welvaart kan immers niet alleen maar gemeten worden aan de hand van tastbare voordelen, ook ontastbare voordelen, zoals lokaal geluk, zijn van belang. Aruba en de Internationale Dag van het Geluk zijn van plan om het partnerschap verder uit te breiden, met jaarlijkse gezamenlijke geluks-gerelateerde initiatieven en het faciliteren van mogelijkheden om andere organisaties ook wereldwijd te mobiliseren mee te doen.

Een eerste aanzet om geluk te verspreiden is al gedaan. De Aruba Tourism Authority (ATA) heeft afgelopen maandag, op de Internationale Dag van het Geluk, wereldwijd ouderen in het zonnetje gezet met activiteiten, het uitdelen van authentieke Arubaanse cadeautjes, bezoekjes, het vertellen van verhalen, spelletjes, muziek en nog veel meer, met als uiteindelijke doel – het gevoel van geluk overbrengen.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.