Chalkidiki, het thuisland van Aristoteles!

UNESCO heeft dit jaar officieel uitgeroepen tot het jaar van Aristoteles! Wat een geweldige kans om het gebied te ontdekken waar de oude Griekse filosoof is geboren. Maar, wie is Aristoteles?

Aristoteles is in 384 v.C. geboren in de oude stad Stagira van Chalkidiki. Hij was een Griekse wetenschapper en filosoof die wordt beschouwd als een van de invloedrijkste klassieke filosofen, samen met Socrates en Plato, van de westerse beschaving.

 

 

Hij was de vader van de logica en hij heeft de basis gelegd van wetenschappen en bepaalde de principes van de politiek. Hij was een leerling van Plato en de leermeester van Alexander de Grote. Alexander de Grote zei over Aristoteles: ‘Ik leef door mijn vader, maar door mijn leraar leef ik op de juiste manier’. Nu, 2400 jaar na zijn geboorte beïnvloed Aristoteles nog steeds de wereld en inspireert de mensen hoe men op harmonieuze wijze samen moet leven. UNESCO heeft het werk van Aristoteles geëerd en verklaarde de jaren 2016 _2017 als de ‘Aristoteles jubileum jaren’. Met de verwachting dat zijn visie en manier van denken de eenheid van de wereld en de vrede zullen verbeteren.

 

 

Chalkidiki

Als gevolg van zijn verjaardag verwelkomt Chalkidiki haar gasten dit jaar voor iets heel speciaals. De 5 ervaringen van 5 elementen van Aristoteles zijn uitgegroeid tot een mystieke spel waaraan iedereen die Chalkidiki bezoekt kan deelnemen. U leert tijdens het spel veel over Chalkidiki en over de 5 elementen die sterk aanwezig zijn op deze plek. Voor uw deelname aan het spel wordt u beloond door middel van een souvenir.

Voor diegene die nog nooit van Chalkidiki hebben gehoord, het is een van de mooiste bestemmingen in Noord-Griekenland en als u op de landkaart kijkt zal de vorm u meteen opvallen. Het bestaat namelijk deels uit drie langwerpige schiereilanden, Kassandra, Sithonia en Agion Oros, die zich in de Egeïsche zee uitstrekken. Chalkidiki is een veelzijdige en prachtige vakantiebestemming die eenvoudig te bereiken is met de vluchten van Transavia naar Thessaloniki. De zee is kristalhelder en er zijn schitterende zandstranden te vinden. Ook beschikt het gebied over veel pittoreske vissersdorpen, unieke natuurgebieden en historische plaatsen. Een echte aanrader dus, aangezien er voor ieder wat wils is!

Voor meer informatie kunt u kijken op:

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.