De vitrines gaan open in het Nationaal Archief!

Normaal zijn de vitrines in een tentoonstelling gesloten, maar op enkele dagen gaan ze in de tentoonstelling De wereld van de VOC in het Nationaal Archief open. In het bijzijn van de bezoekers halen een restaurator en een inhoudelijk deskundige het archiefstuk uit de vitrine en vertellen zij al bladerend meer over deze bijzondere archiefstukken.

 

 

Bladeren op zaal

In de tentoonstelling De Wereld van de VOC liggen archiefstukken in de vitrines op één pagina open. Tijdens het bladeren op zaal worden de pagina’s omgeslagen en ontdekt de bezoeker welke verhalen achter de bladzijden van archiefstukken schuilgaan; wie ze ooit gemaakt heeft, maar ook hoe eeuwenoude documenten zo goed mogelijk bewaard worden.

Wanneer: 2 april, 7 mei en 4 juni
Tijd: 12.30 – 13.00 uur
Kosten: gratis (op vertoon van uw entreebewijs van de tentoonstelling)

 

 

De wereld van de VOC

Van 1602 tot 1798 heerst de Verenigde Oost-Indische Compagnie over de handel in het oostelijke deel van de wereld. Voor het eerst brengt het Nationaal Archief topstukken uit het VOC-archief samen in de tentoonstelling. Ga mee op ontdekkingsreis langs unieke kaarten, scheepsjournalen, brieven en tekeningen uit 200 jaar VOC-geschiedenis. Aan de hand van persoonlijke verhalen brengen we de VOC-tijd tot leven en laten we zien dat de geschiedenis doorwerkt in het heden en soms nog verrassend actueel is. Meer informatie: www.gahetna.nl/voc.

Bij de tentoonstelling organiseert het Nationaal Archief in Den Haag een gevarieerd programma met lezingen, workshops en rondleidingen. Naast Abdelkader Benali zijn er lezingen van Jeroen Bos en Anneke Groen, Matthias van Rossum, Michel Ketelaars, Nelleke Noordervliet en Danny Jansen. Bekijk het complete programma op www.gahetna.nl/agenda.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.