Urban Arrow lanceert vernieuwend transportmiddel; een combinatie van fiets – en autotechniek

Op 16 maart 2017 lanceert Urban Arrow de “Tender”, een nieuw model transportfiets op drie wielen, tijdens het Topsector Logistiek Jaarcongres in Aalsmeer. De Tender is specifiek bedoeld voor bedrijven die iets te vervoeren hebben, zoals postbedrijven, koeriers en boodschappenbezorgdiensten.

Het is een elektrisch aangedreven driewielfiets, verkrijgbaar in verschillende afmetingen. De Tender 1500 heeft een laadvermogen van maar liefst 1500 liter en 350 kilo. Dankzij de krachtige elektrische trapondersteuning rijdt de fiets zeer licht, ook met zware lading. De fiets mag zowel op de weg als op het fietspad rijden en is zo ontworpen dat verkeerspaaltjes geen obstakel vormen. Met de Tender rijd je langs de file en parkeer je eenvoudig voor de deur. Tenslotte stoot de Tender geen fijnstof uit en rijdt hij nagenoeg geluidloos. Dat is goed voor het milieu en het imago van de eigenaar.

 

 

Wereldwijd hebben landen te maken met dichtslibbende steden. Het groeiend aantal inwoners, toeristen en verkeer neemt sterk toe. Het is voor bestuurders een uitdaging de doorstroming van het verkeer, veiligheid en de luchtkwaliteit te waarborgen. Met de Tender speelt Urban Arrow in op de groeiende vraag naar zero emission voertuigen en biedt het een groen alternatief voor de bestelauto en –bus.

Walther Ploos van Amstel, lector Citylogistiek aan de Hogeschool van Amsterdam, over dit onderwerp: “We zien in de stedelijke logistiek steeds kleinere zendingen en steeds meer just-in-time leveringen, hetgeen leidt tot heel veel meer bezorgverkeer. Vorig jaar zijn er in Nederland 25% meer bestelbusjes verkocht. Mensen houden van de stad, ze willen er wonen, willen genieten, willen bezoeken. Daar past eigenlijk dat beeld van de bestelbus niet in. Ons onderzoek wijst uit dat bij zeker een derde van het alle zendingen, de bestelbussen vervangen zouden kunnen worden door vrachtfietsen.”

 

 

Urban Arrow

Sinds 2011 produceert het Amsterdamse merk Urban Arrow bakfietsen met elektrische trapondersteuning, voor zowel particulieren als de zakelijke markt. Na de Family, Shorty en Cargo is de Tender het vierde model. Naast de Tender 1500 heeft Urban Arrow de afgelopen maanden, in samenwerking met Albert Heijn, de Tender 3000 ontwikkeld en uitvoerig getest in Amsterdam. De Tender 3000 kan maar liefst 30 boodschappenkratten vervoeren.

Urban Arrow-oprichter Jorrit Kreek: “De Tender is echt de vrachtauto onder de fietsen. Zonder zweetdruppels vervoer je er honderden kilo’s aan bijvoorbeeld post of boodschappen mee, zonder dat je het verkeer stremt of de lucht vervuilt. Urban Arrow is een innovatief merk en de Tender past perfect in ons assortiment. De combinatie van fietstechniek op het achterframe en autotechniek op het voorframe is uniek en een ontwikkeling waarin we voorop lopen. Het is onze grootste bakfiets en de eerste op drie wielen.”

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.