Bezoek de ruïnes van Kuélap via een kabelbaan

De mystieke ruïnes van Kuélap in het Peruaanse noordelijke Amazonegebied, zijn sinds deze week te bereiken via een kabelbaan. Het door UNESCO erkende ‘Archeologische Werelderfgoed’ wordt door velen gezien als het onontdekte alternatief voor Machu Picchu.

Vanaf nu bereiken avonturiers via een 4 kilometer lange kabelbaan in 20 minuten de verstopte pre-inca site. Voorheen duurde het minimaal 1,5 uur om er te komen. Verwacht wordt dat de kabelbaan voor groeiende bezoekersaantallen naar Kuélap zal zorgen en dat meer bezoekers de noordelijke regio’s van Peru weten te vinden.

 

 

De president van Peru, Pedro Pablo Kuczynski en Minister Eduardo Ferreyros van Buitenlandse Zaken en Toerisme, openden afgelopen week met trots de eerste kabelbaan van Peru in Kuélap. Het transportsysteem bevindt zich op 5 minuten van de plaats Nuevo Tingo en maakt het bezoekers nóg aantrekkelijker om één van Peru’s meest bijzondere archeologische sites te bezoeken. Daarnaast zal de kabelbaan een impuls geven aan het toerisme in het Amazonegebied. In 2016 bezochten 56.010 mensen de ruïnes van Kuélap. Dit is een stijging van 54% ten opzichte van 2015. Verwacht wordt dat met de komst van de kabelbaan het aantal mensen dat een bezoek aan Kuélap en de omliggende noordelijke regio’s brengt, de komende tien jaar met 90% zal stijgen.

 

 

Nieuwste technologie

De splinternieuwe kabelbaan voldoet volgens Mincetur (ministerie van Buitenlandse Zaken en Toerisme van Peru) aan de laatste veiligheidseisen en de nieuwste technologieën. De 26 cabines zijn strategisch opgehangen aan een 8.200 meter lange hightech kabel en allemaal voorzien van zonnepanelen die zorgen voor communicatie via internet. Daarnaast meten geïnstalleerde sensoren de windrichting en snelheid van de cabines. Kortom, de eerste kabelbaan van Peru is ultra modern, snel en veilig.

Ruïnes van Kuélap

Kuélap is de grootste stenen structuur van Zuid-Amerika en ligt te midden van groene bergen op 3.000 meter hoogte in de regio Amazone Andes. De archeologische vindplaats ligt op 3,5 uur rijden vanaf de plaats Chachapoyas en geeft goede inzichten in de wereld van de Peruaanse pre-Inca culturen. Het complex werd gebouwd tijdens de pre-Inca cultuur van de Chachapoyas, die tussen 800 en 1470 na Christus in Peru leefden. Het doel van de bouw was het verdedigen van de stad. Uiteindelijk werden de Chachapoyas alsnog verdreven door de Inca. Kuélap werd in 1843 herontdekt en in 2003 uitgeroepen tot Werelderfgoed. Een bezoek aan het wonderlijke Kuélap is perfect te combineren met de Moche route. Deze archeologische route start in Trujillo en loopt dwars door de regio’s La Libertad en Lambayeque en geeft een duidelijk beeld van de Moche cultuur.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.