Walvissen spotten, rendieren ontmoeten, de Middernachtzon beleven en kajakken tussen de fjorden

Ben je op zoek naar een heel bijzondere zomervakantie? Ga dan eens naar het noorden van Scandinavië en maak kennis met de Finse natuur, het Zweedse hooggebergte en de Noorse eilanden. Drie landen, met hun eigen kenmerkende natuur, in één vakantie bezoeken? Met Voigt Travel kan het!

Deze eigenzinnige reisorganisatie, met een grote voorliefde voor de nog onontdekte uithoeken van Europa, biedt verschillende (rond)reizen aan waaronder de 15-daagse fly & drive rondreis ‘Dwars door Lapland en fjorden’. Met een rechtstreekse vlucht vlieg je naar de poolcirkel, om precies te zijn naar Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland. Vanaf daar begint je avontuur! En… haast je niet, want de zon wil hier maar niet ondergaan.

De mooiste vergezichten

Je vakantie begint eigenlijk al op de luchthaven in Amsterdam. Hier geen lange wachtrijen voor de bestemming Scandinavië. Een paar uur later ben je al in Rovaniemi. Haal in alle rust je auto op en geniet van al het moois dat je te wachten staat. In Finland rijd je door een heuvelachtig en bebost merengebied. Hoe dichter je bij Zweden komt, hoe hoger de bergen worden. Eén ding staat vast. Je zult vele keren stoppen om de mooiste foto’s te maken. Is het niet om de vele mooie bergtoppen en de uitzichten onderweg, dan is het wel om die enorme hangbrug waarover je rijdt om van het vasteland van Noorwegen, de eilanden van de Vesterålen en de Lofoten te bereiken.

 

 

De bucketlist-trip van je leven!

Naast al dat moois dat je onderweg tegenkomt, biedt deze reis naar het noorden van Scandinavië nog veel meer hoogtepunten. Bezoek het drielandenpunt Kilpisjärvi waar je grote groepen grazende rendieren tegenkomt. Ga heerlijk wandelen in een Fins of Zweeds Nationaal Park. Of wat dacht je van kajakken tussen indrukwekkende fjorden? En… ga de zee op met een RIB-boot en aanschouw met eigen ogen duikende walvissen. Daarnaast bezoek je het broedgebied van de beroemdste vogels van Noorwegen: papegaaiduikers, Jan van Genten en zeearenden. Houd je wel van een uitdaging? Maak dan een excursie in het hooggebergte van het Nationale Park Abisko in Zweden, waarbij je per helikopter wordt afgezet op een heuse gletsjer om deze te bewandelen. En kies je voor een vakantie in het noorden van Scandinavië, dan kies je ook voor de Middernachtzon. Ga daarom ’s nachts eens zwemmen in één van de vele meren of maak een nachtwandeling terwijl de zon alles verlicht.

 

 

Walvissen spotten

Hoe cool is het om walvissen, met een afstandje van vijf meter naast de boot, omhoog te zien komen. Misschien is het wel dé highlight van je trip? Walvissen en orka’s spotten doe je bij de Vesterålen, een eilandengroep in het noorden van Noorwegen. Hier zijn de wateren zeer voedselrijk en daar komen de walvissen al jaar na jaar maar al te graag op af. Marten Bril is een Nederlander die op de Vesterålen woont. Hij organiseert walvissafari’s en is daarnaast natuurliefhebber en fotograaf. Tijdens de rondreis ‘Dwars door Lapland en fjorden’ ga je ‘s avonds met hem mee op de RIB-boot om walvissen en vogels te spotten. De kans om ’s werelds grootste zeezoogdieren ‘live’ te zien in dat mooie oranje-gele-gouden licht van de Middernachtzon is dus wel heel erg groot!

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.