Droom weg bij 7 paradijselijke plekken in Brazilië

In Nederland laat de zon zich voorzichtig wat vaker zien, maar wist je dat de thermometer in Bahia het hele jaar door zomerse temperaturen aangeeft? Dat maakt deze staat in Brazilië de ultieme bestemming voor een heerlijke ontspannen strandvakantie.

bahia-praia-espelho-tratada

Bahia telt talloze zandstranden, waaronder één van de parels van Brazilië: Espelho Beach. Bovendien is Bahia een paradijs voor surfers en kun je er zelfs walvissen spotten. Embratur, het Nationale Verkeersbureau van Brazilië, heeft voor jou een selectie gemaakt van de mooiste plekjes van Bahia. Droom weg bij de zonovergoten bestemmingen.

Trancoso

Trancoso is een voormalig jetset plaatsje dat populair werd bij hippies in de jaren ’70. Hier vind je de fantastische combinatie van laidback invloeden en pure luxe. Trancoso staat bekend om haar witte- en verlaten zandstranden. De meeste stranden worden beschermd door riffen en vormen bij laagtij natuurlijke zwembaden.
bahia-trancoso-tratada

 

ZIE OOK: Brazilie, ontdek het land

 

Het Coqueiros Beach strand is omgeven door rotspartijen en palmbomen. De natuurlijke waterbronnen tussen het strand en de riffen zijn perfect om te snorkelen. Houd je van vissen? Bezoek dan zeker de oude pier. De onderzeese ruïnes zijn een perfect plek om bijvoorbeeld zeebaars te vangen.

 

 

Inns Espelho Beach

Tussen Trancose en Caravaí ligt de absolute parel van Bahia: Espelho beach. Geniet van het uitzicht op comfortabele loungebedden en maak kennis met de lokale gerechten in een van de vele restaurants direct aan het strand.

Itacaré

Itacaré is een klein stadje ten zuiden van Salvador en populair onder surfliefhebbers, wandelaars en eco-toeristen. Hier vind je een origineel stukje Bahia-cultuur, omlijst door prachtige baaien en mooie stranden.
bahia-itacar-tratada

Itacaré is een klein stadje ten zuiden van Salvador en populair onder surfliefhebbers, wandelaars en eco-toeristen. Hier vind je een origineel stukje Bahia-cultuur, omlijst door prachtige baaien en mooie stranden.

Wat is er te doen in Itacaré?

Walvissen spotten

Tussen juli en september kun je walvissen spotten langs de kust van Itacaré. In deze periode ontvluchten de gigantische walvissen namelijk de koude Antarctische wateren zodat zij kunnen bevallen van hun kalveren in de zee van Bahia. Dit bijzondere moment kun jij vanaf een boot meemaken.

Engenhoca Beach

Een wandeling van 20 minuten vanaf Itacaré door dichtbegroeid regenwoud brengt je op een wel heel bijzondere paradijselijke plek: Engenhoca Beach. Deze hidden gem is omgeven door palmbomen en tropisch regenwoud en staat bekend om haar hoge golven. Een echte surfspot in Brazilië dus!

Jeribucaçu Beach

Dit strand biedt veel privacy en is een nog onontdekte plek door toeristen. Hier vind je goede golven en rust. Tijd voor actie? Neem dan een frisse duik in de nabijgelegen natuurlijke lagunes. Het is ook mogelijk om vanuit Jeribucaçu Beach met een gids een tocht door de mangrove te maken en een bezoek te brengen aan de waterval Usina.

Comments are closed.