Ontdek culinair Praag: proef de lekkerste gerechten met een foodtour

De Tsjechische keuken is misschien niet de meest bekendste, maar de gerechten zijn zeker het proberen waard. De beste plek voor een culinaire tour is in de hoofdstad Praag. Hier is de keuze aan goede restaurants enorm en voor de ultieme culinaire ervaring is een foodtour zeker een aanrader!

Als je in Tsjechië bent moet je de traditionele Tsjechische gerechten proberen. Ze zijn misschien niet goed voor de lijn, maar lekker zijn ze wel. Tijdens een foodtour leer je van alles over de Tsjechische keuken en omdat eten in elk land belangrijk is, kom je van alles te weten over de Tsjechische cultuur en tradities. Wist je namelijk dat Tsjechen in de middag warm eten en dat bier goedkoper is dan frisdrank. De gidsen van de foodtour vertellen je nog meer van deze leuke feitjes. Tevens wordt verteld hoe de culinaire scène is veranderd na de val van het communisme en wat de nieuwe foodtrends zijn in Tsjechië.

Tijdens de foodtour neemt de gids je mee door het centrum van Praag langs de minder bekende restaurants en cafés en hier krijg je allerlei lekker Tsjechische gerechtjes voorgeschoteld. Zo kan je bijvoorbeeld het traditionele gerecht Svickova proberen, maar ook de Tsjechische bieren. De gidsen en de eigenaren van de restaurants hebben een passie voor hun taartjes, hapjes, broodjes, cocktails etc. die ze elke dag met liefde maken. In Praag zijn drie organisaties die een foodtour aanbieden: Eating Prague Tours, Prague Food Tour en Taste of Prague.

 

 

Eating Prague Tours

Deze organisatie biedt twee verschillende tours aan. De Prague Food Tour en de Brews and Views Tour. De Prague Food Tour wordt elke dag georganiseerd (behalve zondag) om 12:30 en 13:30. Voor vier uur ga je met de gids op pad en proef je Tsjechische culinaire specialiteiten op minder bekende maar fantastische hotspots in Praag. De Brews and Views Tour heeft als thema bier. Tsjechië is namelijk ook een populair bierland en de Tsjechen drinken dan ook het meeste bier van heel de wereld. Deze biertour, die 3,5 uur duurt, wordt georganiseerd op dinsdag-zaterdag om 14:30. Diverse brouwerijen, biertuinen worden bezocht en natuurlijk allerlei biertjes kan je proeven. Ook de Tsjechische bierhapjes mogen niet vergeten worden.
Prague Food Tour kost € 84,00
Brews and Views Tour kost € 65,00

Prague Food Tour

Prague Food Tour is een kleinschalige organisatie. Ze bieden ook twee tours aan en in december tevens een Advent Tour. De Delicious Food Tour kan zowel in de middag (om 11:30 of 12:15) als ’s avond (17:00 of 18:00) worden georganiseerd. Tijdens de tour zullen er 10 verschillende gerechtjes geproefd worden en diverse alcholische drankjes. Bij de Scrumptious Food Tour worden iets minder gerechten geproefd, ongeveer acht. Deze tour begint om 11:30. Prague Food Tour organiseert rondleiding op basis van reserveringen.
Delicous Food Tour kost € 96,00
Scrumptious Food Tour kost € 88,00

Taste of Prague

Taste of Prague heeft naast een hele leuk foodie map ook twee tours waarbij je allerlei informatie krijgt over Tsjechen en hun gerechten en deze ook kunt proeven. Ook zij bieden twee tours aan: Prague Foodie Tour en Traditionel Czech Food Tour. De Prague Foodie Tour is om 11:00, 14:00 en 16:00 en duurt ongeveer vier uur. De Czech Food Tour is iets korter, ongeveer 3,5 uur, en staat helemaal in het teken van allerlei traditionele Tsjechische maaltijden. De Tsjechische bieren en wijnen zullen ook worden geproefd.
Prague Foodie Tour kost € 98,00
Traditionel Czech Food Tour kost € 88,00

 

 

Met Ryanair naar Praag

Ryanair vliegt binnenkort naar de Tsjechische hoofdstad Praag vanaf Eindhoven Airport. De Ierse vliegtuigmaatschappij zal dagelijks naar de hoofdstad vliegen en terug. Prijzen zijn al te boeken vanaf 9,90 euro! Ryanair heeft een aantal nieuwe vliegroutes aan haar aanbod toegevoegd, waaronder de route Eindhoven Airport – Praag. Vanaf het nieuwe zomerseizoen vliegt de Ierse budgetmaatschappij dagelijks naar de Tsjechische hoofdstad. Transavia vliegt al langer, sinds februari 2015, vanaf Eindhoven Airport naar Praag. Eindhoven is niet de enige nieuwe bestemming.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.