Ikos Resorts nodigt je uit om Griekenland te ontdekken

​Ikos Resorts beseft dat reizigers graag de buitenwereld verkennen en is zelf ook bezorgd om het milieu, de lokale economie en de authentieke ervaring van reizigers. Infinite Care is één van de basiswaarden van Infinite Lifestyle. All inclusive eindigt niet aan de grens van het resort, integendeel, de ontdekking van Griekenland behoort tot de ervaring van Ikos Resorts!

​Deze 5 ervaringen zijn een uitnodiging om Griekenland te ontdekken :

1. De regio Halkidiki sportief verkennen op de mountainbike

Wie dacht dat Halkidiki louter een strand- en cultuurbestemming was, kan verrast opkijken. Het schiereiland biedt een unieke combinatie van bergen en zee. En het klimaat is zacht. Halkidiki biedt 17 routes met de mountainbike voor al wie een beetje sportief is, van makkelijk tot moeilijk niveau. ​Elke route heeft zijn karakter, met wisselende landschappen en vegetatie, langs de zee, wetlands, olijfgaarden, pijnbomen, eikenbossen, authentieke dorpjes, katoenplantages, korenvelden, … Doorheen de sportieve ervaring ontdek je de ongelooflijke charme van Halkidiki. Ikos Resorts stelt gratis mountainbikes ter beschikking van de gasten en informeert hen over de 17 interessante mountainbike routes.

 

 

2. Kennismaken met innovatieve Griekse gastronomie

​Zoals liefde door de maag gaat, leer je Griekenland vaak waarderen dankzij de lokale keuken en bijpassende lokale wijnen. In elk van de Ikos Resorts is het restaurant ‘Ouzo’ de plaats bij uitstek om de fijnste Griekse smaken te leren kennen met een hedendaagse twist.

​De menu’s in ‘Ouzo’ zijn samengesteld door Michelin sterrenchef Lefteris Lazarou, die de Griekse keuken heeft vernieuwd en tot een hoger niveau heeft getild, in het bijzonder met gebruik van vissoorten die voordien niet op een gastronomische kaart kwamen te staan. Hij was in 2002 de eerste chef in Griekenland die een ster kreeg met Griekse keuken en is steeds innovatief gebleven. Ikos Resorts is fier om de gerechten die door hem zijn bedacht aan de gasten te serveren in het Griekse à la carte restaurant.

 

 

​3. Dine-Out, lokaal Grieks uit eten buiten het resort

All inclusive in Ikos Resorts betekent ook dat je eens lokaal kan gaan eten in een typisch Grieks restaurant buiten het resort. Dankzij de unieke ‘Dine-Out’ optie ontdek je de authentieke smaken van de traditionele Griekse keuken. Enkele restaurants werden zorgvuldig geselecteerd voor deze lokale ervaring. Belangrijk is dat dit de lokale economie ten goede komt.

Zo is er restaurant Erodios, een traditioneel Grieks restaurant op 2 km van Ikos Oceania, met een authentiek kader, een hartelijke service en een heerlijk copieus menu. Gasten van het hotel komen er graag met de gratis shuttle van Ikos Resorts.

​4. Locals ontmoeten, op een wijnmakerij, in een dorp of in de stad

Ikos Oceania en Ikos Olivia zijn uitstekend gelegen als uitvalsbasis om het schiereiland Halkidiki te ontdekken. Gasten kunnen bij de receptie een mooi aanbod excursies reserveren tegen betaling, die Infinite Lifestyle van Ikos Resorts aanvullen.

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk de streek te gaan ontdekken en wijn te proeven bij de wijnbouwers van de lokale coöperatie in Ktima Gerovassiliou. Of hotelgasten kunnen Afitos bezoeken, één van de meest romantische dorpjes van Halkidiki, met mooi bewaarde stenen huizen en traditionele taverna’s, uitkijkend op het schiereiland Sithonia. Een uitstap naar Thessaloniki, de tweede grootste stad van Griekenland, brengt gasten langs de belangrijkste highlights, getuigen van het rijke culturele en historische erfgoed, en uiteraard is er ook tijd om te genieten van shopping en terrasjes in de bruisende stad. Een minstens even boeiende excursie is de boottocht langs het magische Mount Athos, het derde schiereiland van Halkidiki met zijn majestueuze orthodoxe kloosters, beschermd als Unesco Werelderfgoed. Tot slot behoort een fascinerend bezoek aan de prehistorische grotten van Petralona tot de mogelijke uitstappen van Ikos Resorts.

​5. Erop uit trekken op eco-avontuur

Enkele boeiende eco-avonturen staan je te wachten tijdens een verblijf in Ikos Resorts: eco-educatieve programma’s voor kinderen, natuurervaringen voor elke leeftijd en outdoor resort events. ​De young ones vertrekken met de Kids of Just4Teens Club zelf op verkenning naar de unieke biodiversiteit van het resort, als wetenschappers van de zee of als woudlopers, voor een natuurervaring op hun maat. ​Ook volwassenen en families kunnen op avontuur in de natuur. Er zijn ecologische groepsactiviteiten zoals vogels spotten, wandelen en fietsen, die de lokale biodiversiteit en mooie natuurlijke landschappen voor de gasten highlighten. Tot slot zijn er ook leuke activiteiten in het resort zelf die de natuur in de kijker plaatsen, zoals een rondleiding in de botanische tuin of een pop-up olijfproeverij in het hotel.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.