Indrukwekkende groei van het aantal Nederlandse toeristen naar Griekenland in 2017

Eerste schattingen tijdens de B2B meetings op Vakantiebeurs 2017 in de Jaarbeurs Utrecht laten zien dat toeristische vertegenwoordigers een bijzondere voorkeur hebben voor Griekenland en de 22 Griekse bestemmingen die direct vanuit Nederland worden aangevlogen. Zij geven aan dat het aantal reserveringen met 50% is gestegen.

Het is vermeldenswaardig dat de daling van het aantal reserveringen daarmee is gestopt en de tendens verder stijgend is ten opzichte van afgelopen jaar. Deze verheugende toename is mede te danken aan gecoördineerde promotionele activiteiten rond het grootschalige “IloveGriekenland” project. Sinds het voorjaar van 2016, maken 100 bekende Nederlandse bloggers tijdens hun reis naar 100 verschillende Griekse bestemmingen verslag van hun ervaringen via hun eigen media en op een, speciaal voor het project gecreëerde, pagina; de www.ilovegriekenland.nl

 

 

Lesbos, de eregast-bestemming in het Grieks paviljoen

In het Grieks paviljoen hadden 11 mede-exposanten deel genomen, waaronder het eiland Lesbos dat de eregast-bestemming was. Het doel was om het Nederlands publiek te informeren over de natuurlijke schoonheden van het eiland dat meer vakantiegasten zal ontvangen in 2017. Om kennis te maken met een bijzonder product van het eiland, werd aan de bezoekers bij het Grieks paviljoen “Ouzo” (typische sterke Griekse anijsdrank) aangeboden.

 

 

Kos, een bijzondere fietsbestemming

Het Grieks Verkeersbureau Benelux in samenwerking met de gemeente Kos en de Hoteliers Vereniging van Kos hebben een presentatie met aansluitend en diner over het eiland als fietsbestemming georganiseerd. Daarmee haakt het eiland aan bij de bijzondere voorliefde van Nederlanders voor fietsvakanties. De aanwezige journalisten, bloggers en reisorganisatoren konden genieten van een speciaal samengesteld menu, gebaseerd op het dieet van Hipokrates.

Het toeristische platform “Reisgraag.nl” heeft een prijs voor Griekenland als ‘de bestemming met de beste restaurants’ overhandigt, waaruit blijkt dat de Nederlanders een grote voorliefde voor de authentieke Griekse keuken hebben:
www.reisgraag.nl/vakantie-griekenland/nieuws/griekenland-wint-reisgraag-award-2017/

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.