Huttopia: een frisse blik op kamperen in de natuur

Sinds haar oprichting in 1999 maakt de Franse campingmerk Huttopia een gestage groei door. Voor het kampeerseizoen 2017 zijn zes nieuw campings aan de portefeuille toegevoegd, waardoor het totaal aantal in Frankrijk op 29 staat.

‘Aan de keuze van de locaties staat de filosofie van de oprichters Philippe en Céline Bossanne resoluut ten grondslag,’ aldus Huttopia sales manager Samuel Lafforest. Geen hutje mutje praktijken maar kleinschaligheid, veel ruimte tussen de accommodaties, ligging in een bosrijke of waterrijke omgeving en volledige integratie van de canvas tenten en houten accommodaties in de natuur. Behalve kampeerplekken voor eigen tent, caravan of camper kan men ook volledig ingerichte Toile & Bois tenten huren of Pierre & Bois houten stacaravans, chalets en mobilehomes. Informatie vind je in het Nederlands op www.huttopia.com. Huttopia heeft ook een eigen winkel aan de Choorstraat 8 in Utrecht.

 

 

Bijzonder kamperen in de natuur

Je kunt je eigen tent, caravan of camper meenemen, maar je kunt ook verschillende deels of volledig ingerichte tenten, houten stacaravans, chalets en zelfs Pipowagens huren. Huttopia biedt negen verschillende types tenten, waaronder de 11m² Bonaventura, de Sweet tent van 25m² met onder meer houten vlonder, 5 slaapplaatsen, keuken, douche, toilet en eigen terras. De houtkachel in de Trappeur tent – eveneens geschikt voor twee volwassen en 3 kinderen – maakt ook een verblijf op frissere dagen zeer comfortabel.

 

 

De mobilehomes en stacaravans van Huttopia zijn volledig van hout opgebouwd en komen in zes varianten: Chalet Indigo en Evasion, de Cabane, Cottage, stacaravan Indigo en mobilehome Lodge. Kinderen zullen in hun nopjes zijn met de Roulotte, de Pipowagens, die op vijftien campings geboekt kan worden.

Aan zee of tussen lavendel

Gaat de voorkeur uit naar kamperen aan zee, dan kan men kiezen uit acht locaties langs de westkust, waaronder camping Noirmoutier in de Vendée, dat direct aan het strand van Les Sableaux ligt. Ook camping Lac de Carcans in Gironde is met zijn ligging aan het strand en het meer van Carcans een paradijs voor strand- en watersportliefhebbers.

Rustzoekers hebben keuze uit zes kampeerplekken op het Franse platteland in de Provence, Drôme, Périgord, Auvergne en Rhône-Alpes. Het weg-van-alles-gevoel ervaren gasten dubbel en dwars op camping Dieulefit in Drôme: in het hart van deze lavendelstreek is het ontspannen tussen truffeleiken met uitzicht op een meertje en de mooie vallei.

Kamperen onder een dak van boomtoppen in de Dordogne kan op de 20 hectare grote camping Lanmary in Périgord: het ligt midden in een bos van het Franse Staatsbosbeheer.

Bergen of meren

Kamperen met uitzicht op bergketens combineren met wandelen en fietsen langs de flanken van bergreuzen kan op camping Bourg St Maurice in de Savoie, camping Vallouise en La Clarée in de Hautes-Alpes en camping Font-Romeu in de Pyreneeën.

Niet de hele dag verkoeling en plezier willen zoeken in het zwembad van de camping, maar ook watersportactiviteiten willen ondernemen, dan heb je keuze uit zeven campings. Hieronder camping Gorges du Verdon in de gelijknamige kloof in het zuidwesten van Frankrijk of camping Rillé aan het meer van Rillé in de Loire.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.