2017 is het jubileum jaar van de botanische tuinen in Bogor op Java, Indonesië

Java: het eiland van de Borobudur en de Prambanan, de Bromo vulkaan, de vele theeplantages, spectaculaire nationale parken en veel historisch erfgoed. Maar ook het eiland van de botanische tuin in Bogor! Dit jaar is het 200 jaar geleden dat de tuinen, vroeger bekend als ‘s Lands Plantentuin te Buitenzorg, werden aangelegd. En dat verdient een feestje!

In 2017 is de Hortus Botanicus Leiden in Aziatische sferen tijdens de tentoonstelling ‘Kroonjuwelen uit Azië’. Hortus Botanicus Leiden combineert de geschiedenis van de botanische tuinen in Bogor met de collectie in Leiden. De tentoonstelling ‘Kroonjuwelen uit Azië’ laat je kennis maken met Bogor en Indonesië van 200 jaar geleden en is te bezichtigen van 14 april tot en met 8 oktober 2017. Een bezoek aan deze tentoonstelling is een leuk uitje ter voorbereiding of ter inspiratie voor een reis naar Indonesië.

Kebun Raya Bogor

De botanische tuinen in Bogor, ook wel Kebun Raya Bogor genoemd, waren in 1817 de eerste botanische tuinen in Indonesië en behoren inmiddels tot de bekendste tuinen ter wereld. Gelegen op ongeveer een uur rijden van Jakarta en omringd door prachtige, felgroene rijstvelden staat Bogor ook wel bekend als de achtertuin van Jakarta. De tuinen liggen op een steenworp afstand van het paleis van de sultan en in de omgeving zijn vele thee- en koffieplantages te vinden.

 

LEES OOK DIT: TEXT

 

Hortus in Aziatische sferen

De Hortus Botanicus Leiden is de oudste botanische tuin van Nederland. In 2017 staat de Hortus botanicus Leiden in het teken van de ‘Kroonjuwelen uit Azië’. En dat is niet voor niets: het is dit jaar Leiden Asia Year, de botanische tuinen in Bogor bestaan 200 jaar én wordt door heel Nederland het jaar van de botanische tuinen gevierd. Zuidoost-Azië is altijd al een focuspunt van de botanische tuinen in Leiden geweest. Vanwege het 200-jarig bestaan van de botanische tuinen in Bogor combineert de Hortus Botanicus Leiden de geschiedenis van deze bijzondere tuin met de collectie in Leiden.

 

 

Tentoonstelling de Kroonjuwelen van Azië

Tijdens deze tentoonstelling zie en ervaar je zelf hoeveel producten afkomstig uit Azië wij in Nederland dagelijks gebruiken. Denk hierbij aan specerijen, kruiden en rijst. Tevens bewonder je de prachtige collectie planten die deze producten voortbrengen. Ontdek de herkomst van vanille, kruidnagel en kaneel. Speciaal voor deze tentoonstelling heeft de Hortus een receptenboekje gepubliceerd. Dit receptenboek is geschreven door culinair journalist Onno Kleyn en staat vol met Nederlandse gerechten met een Indonesische twist. De specerijen en kruiden uit Indonesië komen in elk recept terug.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.