Ontdek 7 nieuwe toeristische plekken in Engeland

Iconen als Stonehenge, Windsor Castle en de meren van het Lake District kent iedereen, maar graag laten we je kennis maken met een aantal nieuwe toeristische ervaringen en diensten. Afgelopen jaar ontwikkelden diverse Engelse regio’s en lokale partners met steun van de Britse overheid een aantal nieuwe, innovatieve toeristische producten onder de noemer Discover England. Zeven van deze nieuwe toeristische plekken stellen zich graag voor aan de Nederlandse markt.

 

 

48 uur in….Brighton

De fantastische badplaats Brighton & Hove is cool, kosmopolitisch en verfrissend anders dan anders. De badplaats ligt aan de zuidkust van Engeland, met een rechtstreekse treinverbinding van nog minder dan een uur vanuit Londen. Het is al sinds jaar en dag de favoriete plek van Londenaren voor een dagje uit. Koning George IV maakte van Brighton zijn zomerverblijf, en bouwde er in 1823 een exotisch pretpaleis in Aziatische stijl. Sinds de zomer van 2016 heeft de stad er nog een opvallend bouwwerk bij, namelijk de i360. Dit is de hoogste bewegende uitkijktoren ter wereld. Onze beste tips voor een bezoek van 48 uur aan deze badplaats lees je hier.

 

 

Parel van de Hooglanden

Een van de mooiste kastelen in de Hooglanden, Urquhart Castle heeft een grandioze ligging aan de oever van Loch Ness. Hoewel het kasteel grotendeels vervallen is, is het nog steeds indrukwekkend. Gedurende een periode van 500 jaar werd het kasteel veroverd door koning Edward I van Engeland; nam het een belangrijke positie in tijdens de Schotse strijd voor onafhankelijkheid in de 14e eeuw; en werd het in de 15e en 16e eeuw ingenomen door de eerzuchtige MacDonalds, Lords of the Isles. Geen wonder dat het nu niet meer helemaal intact is! Het bezoekerscentrum brengt het verleden van het kasteel tot leven met een interactieve tentoonstelling. Het schitterende uitzicht over Loch Ness en de Grant Tower mag je niet missen.

Oxford vs Cambridge

Deze bootrace werd voor het eerst georganiseerd in 1829 en is daarmee een van de oudste sportevenementen van de wereld. Tijdens deze unieke race nemen twee teams van atleten het tegen elkaar op. De strijd tussen de universiteitssteden gaat redelijk gelijk op, tot op heden heeft Cambridge 81 keer gewonnen en Oxford 79. Het parcours volgt de Theems, tussen Putney en Mortlake in Zuid-Londen, over een afstand van ongeveer 7 kilometer. Jaarlijks trekken duizenden mensen naar de oevers van de rivier om dit spannende evenement live mee te maken. Dit jaar is de bootrace op 2 april. www.theboatrace.org

Pop-up boektiekhotel

Zet Wales maar bovenaan je reislijstje dit jaar! Deze zomer opent pop-up glamping hotel Epic Retreats op drie verborgen locaties in het land de deuren. Als onderdeel van een designwedstrijd verschijnen er tijdelijk 8 boetiek vakantiehuisjes aan zee, in de bergen en op een erfgoed locatie. Het typisch Welshe landschap vormde de inspiratie voor de ontwerpers. De modern vormgegeven accommodaties zullen prachtig afsteken tegen het grillige landschap van Wales. Interesse gewekt? Dan moet je er snel bij zijn, boeken kan via: www.epicretreats.wales

10 keer outdoor art

Op 15 april, de geboortedag van Leonardo da Vinci, vieren we World Art Day. Deze dag is in het leven geroepen om het belang van beeldende kunst en kunstenaars wereldwijd onder de aandacht te brengen. Tevens is dit het perfecte moment om een ​​aantal van de mooiste kunstwerken van Groot-Brittannië te bezoeken. Deze tref je niet alleen in galeries en musea, maar ook in de openlucht. Van het platteland tot statige landhuizen en stadscentra. Wij hebben de 10 van de beste plekken om buiten van kunst te genieten op een rijtje gezet.

Volg legende van King Arthur

King Arthur: Legend of the Sword verschijnt 11 mei in de Nederlandse bioscopen. Het is een spannende avonturenfilm gebaseerd op de befaamde legende. De regie is in handen van Guy Ritchie en de hoofdrollen worden vertolkt door Charlie Hunnam, Àstrid Bergès-Frisbey en Jude Law. De Britse locaties die gebruikt werden voor de opnames, zijn onder andere Snowdonia in Noord-Wales, de Schotse Highlands, het eiland Skye, en verder Windsor Great Park en het Forest of Dean op de grens van Engeland en Wales. Zet een stap in de film en bezoek deze locaties!

Nieuwe contentgids

Deze maand staat een nieuwe Countryside is GREAT contentgids op ons online media centre, met ruim 100 pagina’s aan tips en verhaalideeën over landelijk Groot-Brittannië.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.