Vier Carnaval in Griekenland

Wist u dat Griekenland verschillende steden heeft waarin jaarlijks carnaval wordt gevierd? Een van de populairste plekken waar carnaval wordt gevierd is Xanthi en deze stad wordt jaarlijks door ongeveer 100.000 mensen bezocht tijdens de carnaval. Xanthi is een stad dat in het noordoosten van Griekenland ligt, dichtbij de grens met Bulgarije. De stad is ontstaan in de 11 e eeuw en het heeft een multiculturele sfeer, doordat er verschillende volken in Xanthi wonen en gewoond hebben.

Het Carnaval van Xanthi wordt dit jaar voor de 52 ste keer gehouden en beloofd de bewoners en bezoekers van Xanthi ook dit jaar weer veel entertainment. Het evenement vindt plaats van 10 tot 27 februari 2017 en het is het tweede grootste carnaval evenement van Griekenland.

 

 

Het programma van het carnaval in Xanthi laat veel geschiedenis, folklore en cultuur van het gebied zien en bevat daarnaast veel entertainment voor de bezoeker. Zo zijn er verschillende concerten, theater stukken, muziek- en dansavonden, tentoonstellingen en spelletjes op straat.

 

 

Om dit evenement mogelijk te maken zijn er vele culturele organisaties bij betrokken. De laatste zondag van de carnaval wordt er een optocht gehouden waarbij iedereen verkleed gaat. Er wordt een parade gehouden en iedereen danst op straat. Als afsluiting van het festival wordt er een spectaculaire vuurwerkshow georganiseerd.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.