Griekenland is volgens Nederlandse vakantiegangers het meest gastvrije vakantieland

Volgens het Zoover gastvrijheidsonderzoek blijkt dat Griekenland wederom het meest gastvrije vakantieland is van het afgelopen jaar. Met 45% van de stemmen lijken de Grieken opnieuw de harten van de Nederlandse vakantieganger gestolen te hebben. Vorig jaar behaalde zij ook al de eerste plek met 25% van de stemmen. Het resultaat komt voort uit vakantie-ervaringen van meer dan 1600 respondenten.

Turkije op tweede plek

Turkije staat dit jaar op de tweede plek met 9% van de stemmen gevolgd door Oostenrijk met 8% van de stemmen. Turkse mensen worden als erg vriendelijk en gastvrij gezien.
De Turken doen er alles aan om het de Nederlandse vakantiegangers zo goed mogelijk naar de zin te maken.

 

België steeds gastvrijer

België is de grootste stijger in de lijst. Vorig jaar behaalde zij nog 0% van de stemmen maar nu behalen zij een vijfde plek in de poll gevolgd door Duitsland met 6% van de stemmen. Nederlanders waarderen een vakantie dichtbij huis steeds meer en kiezen dan een camping of kort weekendje weg naar België of Duitsland.

 

 

Nederland eindigt dit jaar met een schamele 1% van de stemmen. De gastvrijheid in Nederland wordt aanzienlijk minder beoordeeld want vorig jaar behaalde Nederland nog een derde plek in de lijst. Zwitserland, Engeland en Frankrijk kregen ook weinig stemmen en eindigen hiermee onderaan in de poll. In de uitslag van vorig jaar bleek ook dat deze vakantielanden als minst gastvrij werden ervaren,

Doe (eens) vriendelijk(dag)

Deze dag is in het leven geroepen om eens extra vriendelijk te doen tegen de medemens. De Zwitsers, Tsjechiërs, Polen, Nederlanders en Engelsen kunnen deze dag zeker wél ter harte nemen. Deze bevolking wordt als minst gastvrij en vriendelijk beschouwd door de Nederlandse vakantieganger. Zij behalen gezamenlijk slechts 4% van de stemmen.

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.