Fins Lapland is hot als winterbestemming

Fins Lapland is hot als winterbestemming! Dat blijkt wel uit de cijfers, want wereldwijd neemt het aantal vluchten naar Fins Lapland flink toe. Zo landen er alleen al deze maand zo’n 500 vliegtuigen uit de hele wereld in dit winterwonderland®.

zomer-in-finland-meisje-zon-handdoek

Ook vanuit Nederland wordt er naar deze bijzondere bestemming gevlogen. Zo heeft touroperator Voigt Travel in de winter van 2016 / 2017 een charterproductie van 64 rechtstreekse vluchten naar het poolcirkelgebied en noordelijker. 56 charters gaan naar de plaatsen Ivalo, Kittilä, Rovaniemi en Kuusamo in Fins Lapland. 8 vluchten gaan naar Evenes en Tromsø in Noord-Noorwegen. Voigt Travel is hiermee in staat om 12.000 passagiers naar het Pure Noorden te brengen en is daarmee marktleider in Nederland op deze regio.

 

 

Lonely Planet

De gestage jaarlijkse groei van het aantal chartervluchten wereldwijd laat zien hoe aantrekkelijk Lapland als winterbestemming is geworden. Niet voor niets, want op nog geen 3 uur vliegen vind je ongerepte sneeuwvlaktes, een sprookjesachtig landschap met het magische noorderlicht en de zekerheid van een authentiek dik pak sneeuw. En… dat Finland, zowel in de winter als in de zomer, een fantastisch vakantieland is, blijkt wel uit het feit dat het door Lonely Planet is uitgeroepen tot 1 van de 10 bestemmingen die je een keer bezocht moet hebben. Met een 3e plek is Finland bijzonder trots dat ze als enige Europese land staan genoteerd in Lonely Planets ‘Best of Travel 2017’. Alleen Canada (1) en Colombia (2) houden Finland nog af van de eerste plaats.

 

 

Zomerreizen

In de winter is Lapland adembenemend, maar ook in de zomer biedt dit gebied zo ontzettend veel moois. Daarom gaat Voigt Travel vanaf komende zomer ook 14 charters aanbieden die rechtstreeks vliegen op Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland en op Tromsø in Noord-Noorwegen. Voigt Travel vliegt 1 x in het weekend en 1 x door de week in de periode van 3 juni tot en met 29 juli 2017. Op deze manier laat Voigt Travel 2.600 passagiers kennis maken met een unieke regio waar de zon in de zomer niet onder wil gaan. Voigt Travel is overigens de enige touroperator die in de zomer een charterproductie heeft waarbij er rechtstreeks, dus zónder overstappen, wordt gevlogen. Doel is om de komende vier jaar het aantal vluchten en ook het aantal bestemmingen verder uit te breiden en vakanties in de zomer net zo bijzonder te maken als in de winter. In de zomer van 2019 moet dit aantal verdubbeld zijn.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.