De Griekse kunst is tijdloos

De Griekse Kunst en Cultuur overheerste de westerse wereld. Het theater en de filosofie werden geboren in Griekenland. In de hellenistische periode verspreidde de levenswijze en het denken van de Grieken zich over de Middellandse Zee tot en met de Zwarte Zee.

Antigone

Het toneelstuk Antigone van de klassieke schrijver Sophocles, werd recent gespeeld door het team van theodoravoutsaproductions.com. Met groot succes en uitverkochte zalen werd het toneelstuk voor de tweede keer bij de Compagnie Theater in Amsterdam uitgevoerd.

 

 

Medea

Een van de zeldzame tragedies “Medea” heeft een drietal voorstellingen gehad recent in Den Haag uitgevoerd door STET. De voorstelling werd met enthousiasme ontvangen door het Nederlandse publiek die zijn liefde voor het Griekse theater toonde.

 

 

Reflections of Origin

Een zestal van Griekse en Nederlandse beeldende kunstenaars worden tot en met 15 januari 2017 tentoongesteld in Galerie De Compagnie in Dordrecht. Deze samenwerking is een bewijs van de culturele brug tussen Griekenland en Nederland. Voor meer informatie zie www.galeriedecompagnie.com

Athene city break

Dit alles en meer zijn op een heerlijke rustig tempo te beleven in Athene. Deze cultuurrijke, oude stad, met post-olympische, state of the art faciliteiten is de ideale bestemming voor een city-break het hele jaar door. Ontdek de stad door de ogen van een bewoner: This is Athens!

Opera Gala in Athene
De Griekse Nationale Opera huldigt zijn opening in Athene met een kerst opera-gala met faam solisten. De nieuwe glazen gebouw van de Nationale Opera is een schenking van het Cultureel Centrum van Stavros Niarchos Foundation, waar er plaats is voor vele educatieve en culturele activiteiten.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.