Lenteskiën in Frankrijk speciaal voor beginners, festivalgangers en gezinnen!

Voor het vierde jaar op rij organiseert France Montagnes “Skiing into Spring”, een gezamenlijke operatie van tientallen Franse skigebieden ter promotie van de lente als skiseizoen. Dit jaar staan bij het lenteskiën drie soorten skiliefhebbers centraal: beginners, festivalgangers en gezinnen. Met de gunstige data van Pasen, Koningsdag en de meivakantie die dit jaar een week eerder valt, leent de lente zich ook voor Nederlanders uitstekend om te gaan skiën. Voor wie dus de aankomende weken niet tijdens de krokusvakantie gaat, of wie een tweede keer dit seizoen wil skiën, is dit een uitgelezen kans.

Skiën voor beginners

Dankzij de zachtere weercondities en de rust op de pistes is de lente een optimaal seizoen om te leren skiën. Franse skigebieden spelen hierop in door speciale pakketten aan te bieden, zoals Les Menuires dat “Skiën voor dummies” aanbiedt. Na twee dagen les besluit je zelf of je skiën iets vindt, en zo niet, dan krijg je je geld terug. In La Clusaz kun je als volwassene de hele maand april gratis op skiles, betaal je niets voor je skipas en krijg je 50% korting op materiaalhuur.

 

 

Festivalskiën

Het begin van de lente betekent in de Franse skigebieden eveneens de aftrap van het festivalseizoen. Vanaf 19 maart worden overal concerten en evenementen georganiseerd, zoals Rock the Pistes in Les Portes du Soleil, waar dagelijks concerten plaatsvinden op pop-uppodia midden in het skigebied, of het Yoga Festival in Val d’Isère van 28-30 april. Ook Subli’Cimes (5-18 april) in La Plagne, waarbij 6 bergtoppen in verschillende sferen worden ondergedompeld, is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een flinke publiekstrekker.

 

 

Ook op de behoeftes van gezinnen met kinderen wordt ingespeeld door de Franse skigebieden. Vaak zijn kinderskipassen gratis of worden er kortingen gegeven in de vorm van 6-daagse skipassen voor de prijs van 4 dagen. Daarnaast zijn er uitgebreide animatieprogramma’s en niet-ski-activiteiten, zoals fat biken, sneeuwschoenwandelen of paragliden.

Waarom lenteskiën in Frankrijk?

In de lente zijn de pistes in Frankrijk in een uitstekende conditie dankzij de hoge ligging van vele gebieden. Door de langere dagen en hogere temperaturen is het niet alleen comfortabel skiën, ook is het een optimale gelegenheid om andere activiteiten dan skiën en snowboarden te ontdekken. En doordat de massa in februari al op wintersport is geweest, liggen de prijzen een stuk lager en is er meer keuze in accommodatie.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.