5 ideeën voor jouw vaarvakantie met Le Boat in de lente

Zin om een weekend lang of een midweek te leven op het ritme van het water? Met Le Boat is dat heel eenvoudig: 9 bestemmingen in Frankrijk, boten zonder vaarbewijs die gemakkelijk te manoeuvreren zijn en die klaar staan om magische momenten te beleven met jouw familie of vrienden in het hartje van de mooiste Franse regio’s.

De vaarvakanties bieden sportieve momenten, ontspanning, wandelingen, er is altijd een dorpje te bezoeken of een wijntje te proeven. Wij presenteren je 5 ideeën voor vaarvakanties naar alle wensen en budgetten.

Met jouw partner naar de heerlijke oorden van Aquitanië

Dit is het perfecte uitje voor een koppel. Je volgt het rustige Lateraal Kanaal van de Garonne, de regio zal alle liefhebbers van lekkernijen en cultureel erfgoed, bruggen, kastelen en aquaducten bijzonder aanspreken. Op het programma van deze vaarvakantie: het proeven van foie gras, wijn en de welbekende pruimen van Agen. Een perfect combinatie om te genieten van een vakantie in een rijke groene omgeving.

 

 

Een sportieve vaartocht op de kristalheldere rivier de Lot

Trossen los en genieten van de ongelofelijke landschappen en uitzichten in de regio Lot. Dat is wat Le Boat biedt. Je vaart weg van het drukke Cahors en geniet van een nieuwe dag met indrukwekkende landschappen op jouw Lot-vaarvakantie in Frankrijk. Je tuurt naar een havik boven de glooiende krijtrotsen en in de verte zie je het kasteel van Mercuès bovenop een klif terwijl jouw kinderen riddertje spelen. Pittoreske dorpjes: en prachtige kastelen sieren de oevers en verleiden je om aan wal te gaan terwijl je leeft op het ritme van de activiteiten: varen door de sluizen, vissen, kanoën of zwemmen in het kristalheldere water. Voor elk wat wils!

 

 

Een week lang de historische schatten van de Languedoc bezoeken

Tussen de Languedoc en Camargue varen we over 2 kanalen van de Middellandse Zee naar het Canal du Midi. Het Canal du Midi is werelderfgoed van de UNESCO en slingert door prachtige wijngaarden en kleurrijke dorpjes als Ventenac, Le Somail, Homps of Trèbes. Carcassonne, de bekende Middeleeuwse vestingstad is duidelijk een bezoek waard. Met het kasteel Condal en zijn hoge en brede muren profiteer je van een zeldzaam uitzicht over de vallei. In deze vaarvakantie leef je op het ritme van de geschiedenis en watersport omgeven door de juweeltjes van de Franse historie.

Met familie genieten van een vaarvakantie in Bretagne

In Bretagne ondervind je de Keltische charme. Een cruise aan boord van een boot zonder vaarbewijs is ideaal om tijd door te brengen met jouw familie en leuke dingen te te ondernemen. Op het programma: vissen met opa en oma in Messac, met broer en vader paardrijden in Betton, een rondje golf op de beroemde golf Freslonnière en dit alles onder het genot van heerlijkes crêpes en een glas cider. Dan winkelen met mama in Rennes en een cultureel bezoek aan het prachtige kasteel van Josselin en de watermolen van Guipry. We eindigen de dag met het proeven van de beste vis op het bovendek van de boot om van de zonsondergang te genieten.

Escapade in de Elzas

Aan boord van een huurboot een weekend genieten van de charmes van het varen in de wateren van de prachtige regio Elzas. Bij de 2,5 km donkere tunnel (tussen Niederviller en Arzviller) kunnen de techneuten hun hart ophalen. En verderop, nemen we de bootlift van Arzviller die de boot wel 45 hoog optilt, een ongekend technisch hoogstandje. Onderweg kunnen toeristen stoppen bij de glasfabriek Lehrer om de prachtige glasblaas ontwerpen te bewonderen, men ontdekt er de rozentuinen van Saverne (met meer dan 550 verschilende soorten rozen), en je geniet van een potje vissen in de vijver van Gondrexange.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.