Start van de Contour Biënnale 8 in Mechelen

Op 11 maart 2017 gaat de Contour Biënnale 8 van start in het Belgische Mechelen. Tijdens dit tweejaarlijkse culturele evenement toont Contour 8, platform voor liefhebbers van beeld, hedendaagse kunst tegen de achtergrond van het 400 jaar oude verleden van de Grote Raad (het Gerechtshof). Culturele evenementen als deze, de authentieke stadskern, verschillende historische gebouwen zoals het Groot Begijnhof, diverse musea en interessante winkelgebieden maken van Mechelen ook in 2017 een bruisende culturele bestemming.

Filmkunst: Contour Biënnale 8

Mechelen is een vibrerende cultuurstad. De biënnale Contour 8 is daar het mooiste bewijs van. Het wereldberoemde platform Contour 8 bestaat er voor iedereen met belangstelling voor bewegend beeld en toont tijdens het evenement hedendaagse kunst tegen de achtergrond van het 400 jaar oude verleden van de Grote Raad. Dit Mechelse gerechtshof was het juridische centrum van Europa. De kunstwerken belichten het thema rechtvaardigheid elk vanuit een eigen invalshoek. Tijdens de achtste editie van de Biënnale wordt onder de naam ‘Polyphonic Worlds: Justice as Medium’ nieuw filmisch werk van verschillende kunstenaars gepresenteerd. Dit gebeurt op verschillende historische locaties zoals het Schepenhuis en het Hof van Savoye.

 

 

Mechelen, ideale stedentripbestemming

Naast het Contour Biënnale 8 festival, heeft de stad Mechelen in 2017 nog meer te bieden als het gaat om een weekend weg of korte holiday break. Een bezoek aan de Belgische stad kan vele kanten uit, zowel op historisch, cultureel als gastronomisch vlak. De boetieks en designwinkels in de verkeersarme binnenstad, de sfeervolle cafés en restaurants en de musea en culturele evenementen maken van Mechelen een interessante stedentripbestemming.

 

 

Mechelen is een mix van oud en nieuw: hedendaagse creatieve expressie in een boeiend historisch kader. Van een bezoek aan de religieuze schatten van de kerken tot de ongedwongen sfeer langs de wandelpaden aan de Dijle en de vlietjes. Van het Groot Begijnhof met zijn authentieke huizen tot de hippe koffiebars en winkels die je verleiden tot een gezond ontbijt of smaakvolle lunch. Beklim de Sint-Romboutstoren van 97 hoog of bezoek één van de talloze kunstgalerijen en street art kunstwerken. Mechelen ademt creativiteit, ondernemendheid en cultuur.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.