Mechelen, een citytrip met kinderen

Mechelen is een enorm leuke stad om met kinderen heen te gaan ontdekte Contributor Nanda deze zomer. Geniet mee van haar tips.

P1070994

Kinderen mee? Ok!

Mechelen is zo’n typisch Vlaamse stad, met mooie pleintjes, leuke doorkijkjes, prachtige gevels en heerlijke restaurantjes. Deze stad doet erg zijn best, en met succes om gezinnen met (kleine) kinderen te interesseren voor een citytrip.

 

 

Er zijn ongeveer acht hotels aangeschreven als perfecte hotels om met kinderen te slapen. Ik zou persoonlijk kiezen voor het Novotel of het VixX. In deze hotels liggen voor de kleintjes een rugzakje klaar, met daarin een paar plattegronden waarmee je mooie wandelingen kunt maken. Wil je de wandeling extra leuk maken? Koop dan het bonnenboekje waarmee je verschillende proevertjes kunt ophalen. Dit boekje kost je EUR 3,-. Je kunt dan bijvoorbeeld een appeltaartje eten of een bakje fruit halen. Tijdens de wandeling kom je langs allerlei installaties waar kinderen lekker kunnen spelen. Bijvoorbeeld bij een waterpiano in een grachtje of een XL versie van Opsinjoorke, het boegbeeld van de stad.

P1080007

P1080050

P1080065

Op het grote plein is zelfs een openbaar toilet met babyverschoonkamer en een apart laag toiletje.

 

ZIE OOK: Top 5 bezienswaardigheden in Mechelen

 

Er worden verschillende restaurants aangeraden als kindvriendelijk. Ga zeker even kijken bij Il Cardinale voor heerlijke hippe burgers en bij Sava voor waanzinnig lekkere tapas.

P1080046

Andere bezienswaardigheden

  • Planckendael; in deze dierentuin maak je een tocht langs verschillende werelddelen, loopt bij de pinguïns, aait de lorrie’s en staat oog in oog met koala’s. Deze ruim opgezette dierentuin mag niet op de to-do-list ontbreken
  • Technopolis; in dit doecentrum kunnen kinderen vanaf 3 jaar zich compleet uitleven met allerlei wetenschappelijk proefjes. Overal aankomen is het motto!
  • Het Speelgoedmuseum; een tocht langs speelgoed door de eeuwen heen

P1080087

Mechelen is dé plek voor ouders die van het gebaande pad af willen.

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Comments are closed.