Alsjeblieft, alvast 3 belangrijke redenen voor een voorjaarsvakantie in Duitsland

We vroegen aan iemand net over de grens: kun je 10 redenen noemen waarom een lentereisje naar deze groene regio zo leuk is? Antwoord: “Waarom maar 10?” We zijn nog steeds aan het noteren, maar dit zijn er alvast drie. Grofweg in te delen in de categorieën: spannende dierentuinen, fascinerende eigentijdse musea die het helemaal anders doen, spetterend zwembad, fijn wellnessparadijs of dolle speeltuin. Plus een tip: zelfs de pasgeboren lammetjes zijn hier nét even schattiger.

Twee heel verschillende dierentuinen

Waarom wachten tot na je eindexamen? Maak een wereldreis binnen 1 dag, binnen de poorten van Zoo Osnabrück. Zo’n 275 exotische diersoorten, van reusachtige Aziatische olifanten tot bladsnijdermieren uit de jungle van Zuid-Amerika, om de hoek het compleet Afrikaanse landschap ‘Samburu’ met giraffen en impala’s. En dan is er nog de ‘natte’ wereld: pinguïns, zeehonden, het betoverende ‘Tetra Aquarium’. Niet missen, want behoorlijk spectaculair: voedertijd bij de zeeleeuwen.

 

 

Minder dan 60 km verderop in Münster: de befaamde Allwetterzoo, een deels overdekte belevenis. Nieuw deze lente – vanaf 17 maart t/m 30 april – is de unieke Chinese show, die pas begint als de dierenverblijven dichtgaan ‘s avonds. Restaurant en shop blijven open. Behoorlijk uitbundig: de 39 lichtinstallaties ‘Chinese Lichten’ – van feeëriek oplichtende flamingo’s en panda’s tot een 40 meter lange Chinese draak waar je moeilijk omheen kunt. Op het centrale plein acrobaten en ambachtslieden uit China.

 

 

Goed voorbeeld: het Westfaalse LWL-Museum für Kunst und Kultur, Münster. Afgekort: ontzettend cool. Met nog tot 19 maart dit jaar speciale aandacht voor de Engelse kunstenaar Henry Moore. Misschien wel de meest invloedrijke beeldhouwer van de afgelopen eeuw. Innovatief, spannend, gedurfd en vooral erg mooi. Wie heeft hij eigenlijk niet beïnvloed – en wat was voor hemzelf inspiratie? Het komt allemaal aan bod. Ook in Münster: het Picasso Museum. Tot 21 mei vol zeldzame portretten van de meester: tijdgenoten, vrienden, modellen en muzen. Samen stiekem een autobiografie van de allergrootste schilder en tekenaar ooit. Industrieel erfgoed zonder weerga: het Textilwerk Bocholt. Prachtig fabrieksgebouw uit de 19de eeuw, heerlijk gerestaureerd. Maar destijds ook druk en vol lawaai. Hoe was het leven thuis, in zo’n piepklein arbeidershuisje voor wevers en spinners?

Op de foto

Op de foto met échte Romeinen en Germanen. Dat kan vanaf 4 maart t/m 5 november heel goed, dankzij de razend knappe 3D-effekten in Museum und Park Kalkriese, het museum dat gewijd is aan de legendarische Varusslag, bij het Teutoburger Woud. Kalkriese om precies te zijn, in het Osnabrücker Land. Zij aan zij vechten met een gladiator, de drukte aan de frontlijn ongeschonden meemaken, tussen de legionairs uit Rome! Gelukkig geschiedenis.

Archeologische vondsten

Nog meer Romeinse aanwezigheid, maar dan in het Münsterland. Het pittoreske Haltern am See was 2000 jaar geleden zenuwcentrum van de plannen voor gebiedsuitbreiding in het noorden. Nu is er het leerzame en spannende Westfälisches Römermuseum, met bewegende beelden en indrukwekkende archeologische vondsten. Verbluffend, hoe ver ze toen al waren in de bouwkunst, techniek, logistiek en wooncomfort!

Spelen, ravotten, zwemmen, wellness

Niet voor niets klinkt voorjaar het avontuurlijkst in het Duits: Frühling. Slaan de kriebels toe, maar is het buiten nog even nat of guur, dan heeft het Emsland een hele serie knotsgekke indoorspeeltuinen in de aanbieding:
Jelly-Beans Spielpark in Salzbergen. Met Reuzendoolhof om te verdwalen en – voor wie wil – gratis schminken in tijgermotief. Monkey’s Playland Meppen. Ook grappig voor ouders: ontbijtbuffet voor het hele gezin met koffie, broodjes en lekkere dingetjes. Twist heeft het Kinderspielparadies Ballorig. Beroemd om de vrolijke themafeestjes voor (bijvoorbeeld) verjaardagen. Prinsesjesdag, Piratenfestijn, kan allemaal hier. Once upon a time in het Westen van Duitsland: Spieleland Western Joe in Freren. Dagje cowboy of indiaan, of gewoon anoniem genieten op de reuzenglijbaan, klauteren in de Kletterwelt. Leuk voor alle leeftijden, van kleuter tot verwende puber: Kinder-Sternenland in Papenburg. Van ballenbak tot biljarten en tafeltennissen.

Handig, zo dicht bij elkaar: alle attracties van het Grafschafter Sport- und Freizeitpark Nordhorn. Buitenzwembad, binnenbad ‘DelfiNoh’ (met spannende klimmuur vlak boven het water!), schaatshal, kano’s huren op de Vechte, indoor tennissen of zaalvoetballen bij ‘MoveInn’, vakantiehuizen en hostel in Seepark Nordhorn en de beroemdste bezienswaardigheid: het Tierpark.

Zwemparadijs der superlatieven: het Nettebad in Osnabrück.
Golfslagbad, enorm lange glijbaan van 36 meter, hotwhirlpools, bruisende watermuren, bubbelbaden, massagedouches, lekker verwarmd buitenbad dat het hele jaar open is.

Vitus bad

Niet binnen 1 dag te verkennen: het Vitus Bad in Everswinkel, Münsterland. Energie vretende oorlogen met brandslang en waterkanon, als een speer door het kanaal met snelstromend water, geen vuurspuwende maar water spuwende dinosaurussen. Lekker dobberen en relaxed liggen mag ook, in het rustige en weldadige ‘Suhlbecken’. Buitenbad met zandstrand!

Zoutgrot

Supergezonde zoutgrot Mehringer Heide, Emsbüren. Het geheim: geen inspanning, kleren mogen aanblijven, gewoon rustig in een ligstoel de lucht vol ionen inademen, dankzij het heilzame zout lekkerder in je vel. Langzaam en loom in de ‘Rustruimte’ – sneller en net zo effectief in de ‘Intensivraum’.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.