Chocolade en champagne tijdens Valentijnsdag in New York

NYC & Company, New York City’s officiële marketing en toerismebureau, nodigt bezoekers en locals uit om tijdens Valentijnsdag van de romantiek in de stad te genieten. Van chocoladetours in Brooklyn, cocktails drinken op 540 meter hoogte in het One World Observatory tot het maken van valentijnskaarten bij Tiffany & Co; er is voor iedereen liefde in de stad te vinden!

Brooklyn Bridge 125th Anniversary

Meest romantische steden ter wereld

“New York City is een van de meest romantische steden ter wereld, vooral op Valentijnsdag,” zegt Fred Dixon, president en CEO van NYC & Company. “Of je nu gaat schaatsen op een van de spectaculaire schaatsbanen van de stad, met champagne een toast uitbrengt in een mooie bar, of geniet van een diner in een van onze restaurants van wereldklasse, de stad biedt eindeloze mogelijkheden voor plezier en romantiek.”

 

 

Omdat er zoveel te doen is tijdens Valentijnsdag, heeft NYC & Company de leukste adresjes in de vijf boroughs van New York City verzameld.

Romantische overnachtingen

Een mooie overnachting in een fijn hotel mag natuurlijk niet ontbreken tijdens de meest romantische dag van het jaar. In The Chatwal New York kun je kiezen voor “A Celebration of Love Package” waar naast luxe accommodatie, champagne en chocola, ook ontbijt op bed en gebruik van een luxe Mercedes Benz House Car is inbegrepen. Voor stellen die in upcoming Staten Island willen overnachten, bieden Hilton Garden Inn en Hampton Inn & Suites Staten Island een “Romantic Overnight Getaway” pakket met champagne en ontbijt in restaurant Lorenzo’s. Als je je ook maar een klein beetje ondeugend voelt, check dan het op Sex and the City geïnspireerde “Samantha Package” van het Hudson Hotel met cosmopolitans in de Library Bar, een assortiment van chocola en meer… Gasten die bij hotel Peninsula New York het “Lucky in Love Package” boeken, ontvangen bij aankomst een rode envelop met daarin een kaartje die je kans laat maken op een van de fantastische prijzen. Van champagne in de rooftop lounge tot een upgrade naar een speciale suite, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Winkelen: speciaal voor Valentijnsdag

Een bezoek aan New York City is niet compleet zonder een bezoekje aan het iconische Fifth Avenue en Madison Avenue in Manhattan. Je vindt hier winkels als Barneys New York, Bergdorf Goodman, Gucci en Tiffany & Co. Speciaal voor Valentijnsdag is in de flagship store van Tiffany & Co. op 57th Street en 5th Avenue een kalligraaf te gast om gepersonaliseerde kaarten te ontwerpen voor klanten tijdens winkeluren op 11 en 12 februari. Daarnaast zal er ook een graveur aanwezig zijn om Tiffany cadeautjes te personaliseren.

Benieuwd naar de leukste restaurants in New York City?

Vul je e-mailadres in en ontvang een handige lijst in je inbox.

Wanneer je in Manhattan bent, sla dan ook zeker deze volgende pas geopende winkels niet over: Italiaans modehuis Brioni, met high-end mannenmode, heeft onlangs een nieuwe flagship store op Madison Avenue en 62nd Street geopend. Cartier Fifth Avenue Mansion, gevestigd in een herenhuis uit 1917, is pas heropend na een renovatie van twee-en-een-half jaar. Er is een nieuwe Princess Grace Salon op de tweede verdieping en verder vind je hier ook de bruid- en diamantcollecties. Voor een unieke beleving moet je naar de flagship store van Coach, gevestigd op 5th Avenue, waar je de laatste creativiteit van handtassen en kleding van het merk kunt ervaren.

Chocola en champagne

Bij Valentijnsdag denken we aan liefde en de kleur rood, maar ook zeker aan chocola! Neem je date, in plaats van naar een restaurant, mee op A Slice Of Brooklyn’s Chocolate tour en proef chocola van de vier meest exclusieve chocolatiers van Brooklyn. Verder bezoek je tijdens deze tour een chocoladefabriek waar je het proces van boon tot reep te zien krijgt en wordt er gestopt bij Valentino Pier waar je een van de mooiste uitzichten hebt op het Statue of Liberty. Voor een Valentijnsdag met champagne en prachtig uitzicht over de stad moet je naar het One World Observatory. Hier kun je de liefde vieren op 540 meter hoogte. Het Observatory biedt speciaal voor Valentijnsdag twee pakketen aan: de “Cheers! Package” met toegang voor twee en twee drankjes en het “Dream Date Package” met toegang voor twee, twee glazen champagne en dessert. Deze specials zijn van 10 tot en met 19 februari beschikbaar.

De leukste activiteiten voor twee

Van Broadway optredens tot een prachtig uitzicht over de stad vanaf het Queens Museum, overal in New York is romantiek te vinden op Valentijnsdag. Voor een romantische date kunnen koppels aan boord stappen van de elegante Bateaux New York of de energieke Spirit of New York. Beiden vertrekken het hele jaar door vanaf de Chelsea Pier. Terwijl stellen genieten van een buffet of drie gangen menu met champagne en rozen, varen de sightseeing en diner cruiseboten langs de meest iconische plekken van New York, zoals de Statue of Liberty en de Brooklyn Bridge. Als je van liefdesverhalen houdt moet je naar het Metropolitan Opera in Manhattan met shows van Carmen op 15 februari en de première van Werther op 16 februari. Op 11 en 12 februari kun je naar Enid A. Haupt Conservatory in de New York Botanical Garden voor bijzondere planten.

 

 

Verder zijn er chocoladeproeverijen en een pop-up bar midden in het Conservatory. En wat natuurlijk niet in het lijstje mag ontbreken zijn de beroemde “Red Steps” op Times Square waar geliefden hun liefde tonen op Duffy Square met aanzoeken, huwelijksceremonies en het verklaren van de liefde. Ook is hier het We Were Strangers Once Too kunstwerk te vinden, om te benadrukken welke rol de immigranten hebben gespeeld in de stichting, ontwikkeling en verdere dynamiek van New York City.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.